fallback

Бизнесът от Саудитска Арабия иска директна въздушна линия с България

Предстои създаването на саудитско-български бизнес съвет

12:54 | 21.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

 

Трайчо Трайков покани един от най-богатите принцове от Саудитска Арабия - Ал-Уалид Бин Талал Бин Абдул Азис Ал-Сауд да инвестира в България. Снимка: МИЕТ

Бизнесът от Саудитска Арабия иска директна въздушна линия с България. Това е заявил генералният секретар на Съвета на саудитските бизнес камари д-р Палад Салех ал-Султан по време на срещата си с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и водената от него делегация, съобщиха от икономическото министерство.

Министър Трайков е на посещение в Рияд за участие в Международния енергиен форум, който ще отбележи 20-годишния диалог между страните производителки и страните потребителки на петрол.

Той е запознал домакините си с условията за инвестиции в нашата страна, както и с възможностите на България да изнася качествена продукция в областта на фармацевтичната промишленост, електротехниката, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство. 

Междувременно бе подписано Споразумение за сътрудничество между Съвета на саудитските бизнес камари и Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Предстои създаването на саудитско-български бизнес съвет, който трябва да активизира икономическите връзки между двете държави.

В рамките на посещението си в Рияд вчера министър Трайков се срещна с принц Ал-Уалид Бин Талал Ал-Сауд - един от най-богатите и влиятелни хора в света, член на саудитското кралско семейство. Вчера икономическото министерство съобщи, че двамата са обсъдили различни възможности за капиталовложения и бизнес в България. Специално внимание е отделено на туристическия потенциал на нашата страна. Двете страни са се договорили да проучат възможностите за изграждането в България на хотел от веригата „Four Seasons".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:10 | 11.09.22 г.
fallback