fallback

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност на 22 февруари

Ще се обсъжда членството в Шенген, борбата с контрабандата и използването на СРС-та

12:13 | 14.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Президентът Георги Първанов свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 22 февруари 2011 г., съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Темата на заседанието ще бъде: „Актуални въпроси на сигурността на Република България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз”.

Дневният ред на заседанието включва:

- Актуални въпроси на сигурността на България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз, като доклад по темата ще изнесе министър-председателят Бойко Борисов;

- Членството на България в Шенген, като доклад по темата ще изнесе вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов;

- Противодействие срещу контрабандата, като доклад по темата ще изнесе вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

- Използване на специални разузнавателни средства (СРС) – доклад ще бъде представен от министъра на правосъдието Маргарита Попова.

Според закона за КСНС членове на Съвета са: председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, също и председателят на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС), началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

На предстоящото заседание са поканени за участие: министърът на правосъдието Маргарита Попова, главният прокурор Борис Велчев, председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев и председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:07 | 14.09.22 г.
fallback