IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Галъп: Доверието към кабинета продължава да пада

Цветан Цветанов концентрира общественото недоволство върху себе си, коментират социолозите

16:52 | 13.02.11 г. 15
Автор - снимка
Създател
Галъп: Доверието към кабинета продължава да пада

Спадът в доверието към управляващите се ускорява сериозно след скандалите с подслушването през първия месец от годината, показва прочуване на "Галъп", цитирано от Dnes.bg.

Според него ако изборите бяха днес, ГЕРБ ще спечели 27,3 на сто, вместо досегашните 31%.

В същото време се увеличава делът на българите, които на този етап заявяват, че не биха гласували на изборите и по този начин подкрепата за другите политически сили не се увеличава.

"Общественото недоволство все повече се концентрира върху министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и ако Бойко Борисов не предприеме решителна стъпка, Цветанов ще повлече и партията със себе си", коментира Кънчо Стойчев от "Галъп".

Той подчерта, че за повечето анкетирани все още няма алтернатива на сегашното правителство.

53 на сто от анкетираните не смятат, че има партия или коалиция, която да управлява по-добре. Едва 18 % са на мнение, че такава алтернатива има.

Доверието към премиера Бойко Борисов намалява с шест процента и през февруари е 39 на сто. Така премиерът падна до трето място в класацията на най-одобряваните политици. Начело е Кристалина Георгиева с 58 на сто рейтинг, следваната от министър Росен Плевнелиев.

От "Галъп" посочиха, че ако изборите бяха днес само 4 партии ще влезнат в парламента.

Освен споменатите 27,3 % за ГЕРБ, за БСП биха гласували 15,7 процента от избирателите, а за ДПС - 6,2.
Под чертата според социолозите остават "Атака" - 2,8 на сто, "Синята коалиция" - с 2,3 процента, РЗС - 0,7 на сто и НДСВ с 0,3 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 9 rate down comment 0
Fiscalist
преди 13 години
Много, много вярно. Това е основният проблем на демокрацията при непросветено и глупаво мнозинство. Трябва да търпиш всяка глупост, която то иска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 22 rate down comment 1
graki
преди 13 години
Галъп са жалка комунистическа агенциика и неините т.н. проучвания стават единствено и само за вдъхновение на политическите труповете от Позитано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 0
STRAHO
преди 13 години
Принципа на който действат тия мафиоти е " като не можеш да разкрасиш себе си , просто нарисувай опонента си по грозен" :))) ...До тук всичко е наред , средствата които ползват обаче. направо са ОБИДА за интелекта!!!:))))))... Бже пази България от българите!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
STRAHO
преди 13 години
...Хм....Плоският удар на Зайко и Ко явно е на път да постигне целта си! Не мога да повярвам, че има толкова наивни хора в България. Ха сега някой да отрече зависимостта между IQ-то на един народ и неговото благосъстояние! България ще продължава да се обезлюдява тъй като по-високо интелигентните граждани ще откажат да търпят диктата на ниско интелигентните ако последните вземат връх. Учудващо е колко много хора не могат да се идентифицират с партията която защитава техния интерес и как са на път да дадат предимство на душманите си!:)))) ...Казано е: Внимавай какво си пожелаваш ,да не ти се сбъдне!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 12
Pyramid
преди 13 години
Лъжичка катран отравя каца с мед. След това, обаче, дори да я извадиш от там, медът ще си остане отровен.Т.е., и да си иде Цветанов, Герб е опорочен, а на Борисов, който щеше уж да провежда кардинални реформи, все по-малко му вярват. Особено, след като не устиска и за забраната на пушенето...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още