IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Галъп: Доверието към кабинета продължава да пада

Цветан Цветанов концентрира общественото недоволство върху себе си, коментират социолозите

16:52 | 13.02.11 г. 15
Автор - снимка
Създател
Галъп: Доверието към кабинета продължава да пада

Спадът в доверието към управляващите се ускорява сериозно след скандалите с подслушването през първия месец от годината, показва прочуване на "Галъп", цитирано от Dnes.bg.

Според него ако изборите бяха днес, ГЕРБ ще спечели 27,3 на сто, вместо досегашните 31%.

В същото време се увеличава делът на българите, които на този етап заявяват, че не биха гласували на изборите и по този начин подкрепата за другите политически сили не се увеличава.

"Общественото недоволство все повече се концентрира върху министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и ако Бойко Борисов не предприеме решителна стъпка, Цветанов ще повлече и партията със себе си", коментира Кънчо Стойчев от "Галъп".

Той подчерта, че за повечето анкетирани все още няма алтернатива на сегашното правителство.

53 на сто от анкетираните не смятат, че има партия или коалиция, която да управлява по-добре. Едва 18 % са на мнение, че такава алтернатива има.

Доверието към премиера Бойко Борисов намалява с шест процента и през февруари е 39 на сто. Така премиерът падна до трето място в класацията на най-одобряваните политици. Начело е Кристалина Георгиева с 58 на сто рейтинг, следваната от министър Росен Плевнелиев.

От "Галъп" посочиха, че ако изборите бяха днес само 4 партии ще влезнат в парламента.

Освен споменатите 27,3 % за ГЕРБ, за БСП биха гласували 15,7 процента от избирателите, а за ДПС - 6,2.
Под чертата според социолозите остават "Атака" - 2,8 на сто, "Синята коалиция" - с 2,3 процента, РЗС - 0,7 на сто и НДСВ с 0,3 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 13 години
до Nabludatel777цитат"Да прав си! Затова какви глупости ръсят си е техен проблем...НО когато чета тук коментарите на някои ...честно казано не знам как да ги нареча освен определоно болни хора за "народа" ми напира и мене бяс. " Не е притеснително това с бяса! Лекува се!:))).. Опитай да се съсредоточиш върху темата! А иначе благодаря за рекламата:)))) оказа се че на теб дължа една добра поръчка! ...Криза е и съм ти благодарен:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 0
IMRO
преди 13 години
Според данните на Галъп, ако изборите бяха вчера, за ГЕРБ щяха да гласуват 45.5% от гласувалите (23.7% / 60% избирателна активност) и партията щеше да вкара между 120 и 125 депутата в парламента, в зависимост от това дали Костов влиза или не (той е на чертата с 4.1%).На всичкото отгоре, тези 27.3% от всички с право на глас са горе-долу колкото гласувалите за ГЕРБ през 2009 г. от всички избиратели - и то ако се приеме, че избирателите са около 6 000 000 души (през 2009 г. за ГЕРБ гласуваха 1 670 000 души). Ако се приеме официалната цифра според избирателните списъци от около 7 100 000, то излиза, че ГЕРБ даже са разширили електоралната си база.Така че кънчостойчевците да не си слагат черни забрадки и да не ронят крокодилски сълзи. Смъртта на ГЕРБ е силно преувеличена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 13 години
до Nabludatel777цитат"Да прав си! Затова какви глупости ръсят си е техен проблем...НО когато чета тук коментарите на някои ...честно казано не знам как да ги нареча освен определоно болни хора за "народа" ми напира и мене бяс. " Не е притеснително това с бяса! Лекува се!:))).. Опитай да се съсредоточиш върху темата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 4
dakl
преди 13 години
Изследването на Галап показва , че загубата на доверие в Б.Б. рефлектипра правапропорционално на ръста на борсовите индекси., което дава надежда , че ако това милиционерско правителство падне можем да очакваме истински взрив на цените на акциите на БФБ.Да се надяваме!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 1
Vladimer
преди 13 години
Галъп.....малъп....аз вярвам на моята соц. агенция !! Всички мои познати , колеги и прочие .....искаме магистрали , мостове , тунел под Стара Планина , канализации и пречиствателни станции и тн. Така че *** и янетата да .......АМ Тракия е 3 месеца напред....Успех на истинските българи..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Тези от вас, които помнят времената на прословутите червени куфарчета, вероятно си спомнят и как много от познатите им комсомолски активисти станаха социолози.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 8
555
преди 13 години
Абе хич и не ме интересъува Галъп на чия издръжка са,НО не очаквах в такъв форум,все пак икономически толкова злобна профанщина.То голяма защита на това правителство,голямо *** и мазане.Почти две години си живеете с някакви обещания,изсмукани от пръстите милиционерски.Какво толкова им харесвате - спирането на плащанията на държавата към фирмите ли,приетите - недоприети и тотално неизпълнени мерки за излизане от кризата ли,нивото на контрабандата ли,начина на провеждане на конкурсите по обществените поръчки ли?КОЕ?За какви техни държавнически действия да расте авторитета им?Аз поне не виждам.Сега лек ден и не ме занимавайте с политически оплювки,моля.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 1
Teobromina
преди 13 години
"Галъп са жалка комунистическа агенциика и неините т.н. проучвания стават единствено и само за вдъхновение на политическите труповете от Позитано. "Масовият българин мисли така за Галъп! И защо Кънчовци и подобни " клепачи" смятат, че сме маллоумни като тях и че ще ни промият мозъците с коментари против правителството! Пълни нещастници, и социолози-трупове ! Предубедени-некомпетенти-НЕ анализилащи , а просто КЛЕПАЧИ! Справка -ние четем резултати, а на който му пада.....значи "има какво да му падне"! А защо не говори за тия на които" не им се вдига"..стоят си на дребните проценти и ЛЪЖЪТ ЛИ ЛЪЖАТ ! Кънчо, майна "НАРОД СЕ ЛЪЖЕ, НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗЛЪЖИ" !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 3
Nabludatel777
преди 13 години
Да прав си! Затова какви глупости ръсят си е техен проблем...НО когато чета тук коментарите на някои ...честно казано не знам как да ги нареча освен определоно болни хора за "народа" ми напира и мене бяс. "ДРУГАРЮ" Страхил Христов Касабов-Предлагам услугите си на фирми и частни лица за цялостно изграждане на водопроводни системи, подмяна на водопоровод в баня с полипропилен, подмяна на каменинови, чугунени тръби и щрангове, къртене, монтаж на тоалетни чинии, мивки и др....Предлагай ТОВА, а не се притеснявай толкоза за българите!!И като не щеш не се движи с "групата" в която се движат бавните!!! "ЛЕТИ" към където ти видят очите и спри да "пишеш" от "високото" си ниво! Като си толкоз "буден" почни сутринта да обикаляш Варна и да будиш и другите с песни и танци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 0
STRAHO
преди 13 години
.....За жалост, както на всички ни е известно, всяка група /народ/, се движи със скоростта на най - бавния /слабия/ си член! А после лицемерно се чудят защо по - будните Българи избират да бъдат членове на по - бързи групи /народи/ А може би това е и целта на тая група домогваща се до властта!? Иначе е по тудно да се краде:))).... кой знае!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още