fallback

Красимир Велчев бе избран за председател на парламентарната група на ГЕРБ

Според заместник-председателя на партията Цветан Цветанов е по-добре групата да има един председател, за да функционира по-ефективно

20:41 | 08.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Парламентарната група на ГЕРБ избра единодушно за свой председател Красимир Велчев, предаде БНР.

Досегашните съпредседатели Искра Фидосова и Тодор Димитров стават заместник-председатели на парламентарната група на ГЕРБ, са съобщили от пресцентъра на партията.

Красимир Велчев е посочил, че рокадата не означава, че в ПГ на ГЕРБ има разцепление. Подобни съмнения се появиха след като 16 депутати се въздържаха да гласуват по време на искания от премиера вот на доверие.

Според Велчев, смяната се е наложила единствено заради желанието за по-добро разпределение на функционалните задължения, свързани с предстоящите избори.

Досегашните съпредседатели Искра Фидосова и Тодор Димитров са свързани пряко с подготовката, организацията и провеждането на изборите.

Трябва да се знае точно кой носи отговорността в ПГ на ГЕРБ, е казал Велчев, цитиран от БТА.

По думите на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, след заседанието на ПГ, за една партия, която има сериозно отношение към парламентаризма, е по-добре парламентарната й група да има един председател, за да функционира по-ефективно.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:33 | 10.09.22 г.
fallback