fallback

Преглед на печата за 29 януари

09:11 | 29.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Зам.-министри забравили да декларират имоти и дялове във фирми

в. Новинар

Зам.-министърът на финансите Боряна Георгиева е пропуснала да декларира за 2010 г. притежаван от съпруга й чрез покупка поземлен имот с площ от 400 квадратни метра и сезонна постройка от 12 квадратни метра в Габрово.

Мая Христова, зам.-министър на икономиката, пък забравила да напише в декларацията си през миналата година за притежавани от съпруга й дялове в „Ай Си Ем Груп” ЕООД. Това показват данните от имотните декларации на чиновници, които се подават ежегодно в Сметната палата, и по които експертите са отчели несъответствия.

ГЕРБ дава на прокурор доклада за външния дълг

в. Сега

Докладът, който установи, че България е ощетена с 1 млрд. лева от операциите с външния дълг по времето на кабинета "Сакскобургготски", ще бъде предаден на Темида. Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов вече е внесъл в Народното събрание проекторешение. В него се предлага парламентът да разгледа анализа и да го изпрати на главния прокурор, за да се направи проверка има ли данни за престъпление.

Депутатите получиха резюме на доклада тази седмица. Документът е изготвен, сред като през април 2010 г. парламентът го възложи на финансовото министерство, а МФ избра за изпълнител с обществена поръчка "Индъстри уоч".

Френска експертиза определи за автентичен разговора между Борисов и Танов за "Леденика"

в. Дневник

Разпространеният разговор между премиера Борисов и шефа на митниците Танов по случая "Леденика" е автентичен, цялостен и съдържателен. Това показват резултати отт независима експертиза на френската лаборатория "Липсадон", съобщи "Медиапул".

Записът е бил изпратен за анализ от редакцията на близкия до Алексей Петров в. "Галерия", през който се разпространяват диалозите на Ваньо Танов с Бойко Борисов, Симеон Дянков и др.

"Булгартабак" отказа да прави дъмпинг срещу черния пазар

в. Сега

"Булгартабак" бързо попари надеждите за евтини цигари. Днес, след като шефът на митниците Ваньо Танов предложи държавният холдинг да пусне една-две марки за бедни пушачи като ход срещу контрабандата, стана ясно, че идеята е неприложима.

Няма накъде да се сваля, в момента 84% от цената на кутия цигари се формира от акциз и ДДС, обясниха вчера от БТ холдинга. Така дори най-евтините легални цигари се оказват почти двойно по-скъпи от стоката, продавана на черно, за която не са плащани акциз и ДДС.

От ЧЕЗ искат строги правила за изкупуване на метали

в. Новинар

Три селища останаха без ток, след като бяха откраднати съоръжения на ЧЕЗ, които доставят електричество до тези места. Това съобщиха от електроразпределителното дружество. „Очакваме влизането в сила на законодателни промени, които да поставят строги правила за изкупуване на метали да влязат в сила в най-близко време. Имаме нужда от спокойствие и сигурност не само като компании, които обслужват населението, а и като граждани”, заяви Росен Йорданов, директор дирекция „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение.

Колбасари трупат пачки

в. Стандарт

Колбасарите имат шанс да натрупат пачки заради диоксиновия скандал в Германия. Цената на свинското падна главоломно заради драстичното свиване на търсенето на немския, холандския и белгийския пазар и резервите към тези мръвки в цяла Европа. Така производителите на колбаси и търговците имат шанс да заредят складовете си със сериозни количества свинско на много по-ниски цени от обичайното. В същото време цената на луканките и саламите се запазва без промяна. Това е златна възможност за месопреработвателите, но убива свиневъдите, каза шефът на Асоциацията на свиневъдите в България Димитър Роглинов. Изкупните цени на родните мръвки падат под натиска на преработвателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:44 | 14.09.22 г.
fallback