fallback

Бойко Борисов: Ясно е, че разпространените записи са фалшификат

Министър-председателят е категоричен, че зад всичко, което се изнася в медиите, стои президентът Георги Първанов

11:29 | 28.01.11 г. 4

Атаките срещу кабинета идват от президента, който ги осъществява чрез Алексей Петров, заяви премиерът Бойко Борисов пред TV7 по повод разпространените записи на разговори между членове на кабинета и шефа на агенция Митници Ваньо Танов.

Според Борисов никой не вярва, че флашките се пускат в пощата от някой чичко с шлифер. "Алексей Петров е един от хората, но над него има един по-голям, който от 20 години дирижира нещата. Той действа по коварен начин", коментира премиерът.

Според него Първанов е още млад и е нормално да има амбиция да остане във властта, поради което „в момента си прави организацията, за да осъществи този план“.

Премиерът каза още, че разбира добре и Алексей Петров, който пък имал своите права да доказва, че е невинен.

„С трима журналисти, Дачков, Патрашкова и Сашо Диков, един вестник и една телевизия, Петров обезличи всички медии, той ви подчини всичките. С няколко флашки обезличи всички партии. Без пари си направи такава реклама. Шапка му свалям", разлюти се Борисов и добави: „Така майсторски ни разиграва, че трябва да му се признае, аз винаги съм бил джентълмен“.

„Знаех че телефонът на Ваньо Танов е бил подслушван. Ако добавиш думи, изречения, точки и запетайки, да махнеш цели пасажи, този разговор придобива друг вид – оттук нататък това е манипулиран разговор“, мотивира се премиерът и обясни, че дори не познава шефа на митницата на летището, нито пък е назначавал Вучев.

Борисов заяви, че има разлика във времетраенето на разговорите, пуснати в публичното пространство и тези, които наистина са били проведени между него и Ваньо Танов. Това показали поръчаните на мобилния оператор разпечатки.

„От тях личи, че разговорите са домонтирани, тоест – фалшифицирани“, коментира Борисов. "Единият разговор е с 16 секунди по-дълъг, а другият – с 46 секунди", уточни премиерът.

Той е поискал от шефа на митниците също да си поръча разпечатка, за да се види каква е оригиналната продължителност на отчетения от мобилния оператор телефонен разговор и дали в тях има разминавания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:16 | 12.09.22 г.
fallback