fallback

През март започват преговори за увеличение на минималната работна заплата

Правителство, синдикати и бизнес ще обсъждат евентуално увеличение на минималното възнаграждение, след като това не се случи през 2010 г.

17:26 | 25.01.11 г. 3

През март правителството започва преговори със синдикатите и работодателите за увеличаване на минималната работна заплата и за евентуално индексиране на най-ниските пенсии, съобщи БНР.

За тази година от Оперативна програма "Човешки ресурси" и Националния план по заетостта са отделени 400 милиона лева за подпомагане на пазара на труда. Освен това Българска банка за развитие отваря микрокредитиране за хора, които искат да развиват самостоятелен бизнес, като кредитите ще бъдат по 25 хиляди евро, съобщи още социалният министър Тотю Младенов. 

Припомняме, че за 2011 г. кабинетът е планирал да намали дефицита в осигурителната система с над 600 милиона лева чрез промените, заложени в пенсионната реформа.

През миналата година министър Младенов се опита да предложи увеличение на минималната работна заплата от 240 лв. на 270 лв., но искането му не беше прието от кабинета. В края на миналата година Младенов коментира, че очаква ръст на минималната работна заплата след 1 юли 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:18 | 14.09.22 г.
fallback