fallback

Тотю Младенов пак прогнозира, че пенсиите може да бъдат увеличени

"Намекът" на министъра за Коледни добавки към пенсиите не се случи, а в Бюджет 2011 г. не е заложено увеличение на пенсиите

16:22 | 25.01.11 г. 3
Автор - снимка
Създател

Пенсиите могат да бъдат увеличени през втората половина на тази година. Това прогнозира министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, съобщава БТА

Министърът не уточни с колко процента ще бъде увеличението на пенсиите, като отбеляза, че това е въпрос на разчети, които предстои да бъдат направени.Той подчерта, че правителството работи в условията на строга финансова дисциплина.

За решаването на демографските проблеми в страната са необходими не само помощи, но и ръст на икономиката, посочи още Тотю Младенов.

В средата на миналата година социалният министър декларира, че ще има увеличение на пенсиите през 2011 г., също без да уточнява дали това ще стане в началото на годината или по-късно. През ноември 2011 г. Тотю Младенов намекна, че може да има коледни добавки към пенсиите.

Както вече се разбра, коледни добавки нямаше, като отпускането им беше отречено от министъра на финансите преди Нова година.

В държавния бюджет за 2011 г. не е заложено увеличение на пенсиите. Такова не е предвидено дори „под условие“, т.е. при евентуално преизпълнение на приходната част на бюджета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
fallback