fallback

Може да се въведе такса „мощност“, ако и трите ЕРП-та внесат общо предложение

Досега само от ЕВН България е постъпило неофициално предложение за допълнителната тарифа

15:44 | 25.01.11 г. 6
Автор - снимка
Създател

Ако трите електроразпределителни предприятия (ЕРП) - Е.ОН, ЕВН и ЧЕЗ не внесат общо предложение за въвеждане на такса „мощност“ („електромер“), такава няма да бъде въведена. Това заяви днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, цитиран от БТА.

Той посочи, че досега няма внесено официално предложение за въвеждане на подобна допълнителна тарифа. Само от ЕВН България е постъпило неофициално предложение, допълни Семерджиев.

Виждането на ДКВР е, че трябва и трите ЕРП-та да имат обща „концепция за промяна на тарифната структура“ и евентуално за въвеждане на такса „мощност“, заяви председателят на регулатора. Едва тогава комисията ще разгледа такова предложение.

Електроразпределителните дружества ще трябва тази година задължително да подпишат договори с Националната електрическа компания (НЕК) за доставка на електрическа енергия, обясни още Семерджиев. По думите му досега те са работили само като са си разменяли фактури, а това „не може да продължава така“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:40 | 13.09.22 г.
fallback