fallback

Симеон Дянков: Не съм приятел с Цветанов, но работим!

Ако има някакви съмнения за министрите, не като граждани на България, а като хора във властта, няма нужда да им се иска съгласието за подслушване, смята министърът

12:12 | 12.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

"Не съм наясно точно кой ме е подслушвал, но очаквам в следващите седмици да стане ясно", обяви министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му, ако има някакви съмнения за министрите, не като граждани на България, а като хора във властта, няма нужда да им се иска съгласието за подслушване.

"Произволно обаче да се подслушват граждани, това вече не е начинът да се работи в едно демократично общество", твърди Дянков.

Финансит №1 бе категоричен, че и след скандалите с подслушването, на него няма да му е трудно да продължи да работи в екип с колегите си, даже Росен Плевнелиев, Нона Караджова, Сергей Игнатов, Вежди Рашидов и др. му били приятели.

“С Цецо Цветанов не сме по този начин приятели, но работим добре”, допълни Дянков пред bTV.

Според министъра истината винаги излиза. Той твърди, че до известна степен е доволен от скандалите, защото се разбрало, че в една голяма институция, за която отговаря, няма никакви политически назначения.

"Нашето общество трябва да се изчисти от всички паралелни власти. Това показва борбата на миналото да продължи да е в бъдещето, но при нашето правителство това не може да стане", каза още Дянков.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:17 | 14.09.22 г.
fallback