fallback

Преглед на печата за 31 декември

09:00 | 31.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Македонският бизнес иска жп линия с бг в. Стандарт

Македонският бизнес отправи призив към правителството в Скопие да възстанови изграждането на ЖП-линията до българската граница.

Най-голямата македонска компания за износ на местни стоки "Макстил" поиска Министерството на транспорта в Скопие да продължи изграждането на железопътната мрежа до България за да не се пречи на износа в чужбина. Поради непрекъснатите стачки в Гърция Македония не може да изнася стоки в чужбина, твърдят от "Макстил". В момента Македония има ЖП-връзки само с Гърция и Сърбия.

Повече от 20 години периодично се повдига темата за ЖП-връзката между България и Македония, но от осем години строителството е напълно замразено. За доизграждането на останалите 89 км. до България са необходими 400 млн.евро.

Хайки за фалшиви таксита в новогодишната нощ в. Новинар

Масови хайки за фалшиви таксита ще има в новогодишната нощ. Солени санкции между 500 лв. и 1500 лв. грозят таксиметровите шофьори, които возят на завишени цени клиентите си, съобщи директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Симеон Арнаудов. Екипи на агенцията ще дежурят и в областните градове по време на празника.

За да се предпазят от „копърки”, гражданите трябва внимателно да проверяват дали цената на таксито е обявена на видно място, посъветваха експерти от агенцията.

Затварят бензиностанциите, които не се свържат с НАП в. Новинар

В началото на годината тези бензиностанции, които не са се свързали със системата на Националната агенция за приходите (НАП), ще бъдат затворени временно. Това заяви шефът на агенцията Красимир Стефанов, като представи отчета за дейността на ведомството за 2010 г.

По думите му бензиностанциите вече имат до голяма степен готовност за свързване със системите на данъчните. Всеки ден около 25-30 обекта се свързват със системата. Смятам, че големите търговски вериги ще бъдат свързани до началото на следващата година, заяви Стефанов.

Атакист № 1 на Шумен спипан да краде в Кауфланд в. Стандарт

Доскорошният лидер на "Атака" в Шумен Румен Русев, който е и общински съветник, бе хванат с неплатени стоки от охраната на магазин Кауфланд. Нелепата случка се разиграла около 10.00 часа в чевъртък, когато пред километричните опашки в хипермаркета бодигардовете извели Русев към стаичката за проверка.

От Кауфланд отказаха да коментират случката, а пиарката на веригата Росица Попова заяви, че ако е станала грешка, ще поднесат извинения на Русев. Междувременно в полицията в града инцидентът се проверява, като се разпитват и охранителите на магазина. Според техните данни от атакиста са изпаднали 4 свещи комплект за автомобил и ароматизатор.

Русев взел и кексче на промоция за 1,50 лв, но го платил, за разлика от аксесоарите за возилото си.

"Титан" опитва сложна схема, за да вземе забавени от общините пари за чистене в. Дневник

Фирмата за чистене "Титан-АС" ще се опита да събере дълговете си от общините, в които работи, през Българската банка за развитие. Фирмата вече договори схемата със Столичната община, където събира боклука и чисти улиците в девет района. София ще прехвърли чрез цесия 4 млн. лв. задължения към фирми на "Титан" на банката за развитие и се задължава да ги изплати до края на април.

"Така ние ще си получим парите веднага, без да е нужно да чакаме да мине 45-дневния срок за изплащане на фактурите. Целта е с тях да можем да платим част от кредитите си, които сме взели за купуване на машини", каза управителят на едно от дружествата за чистене Ивайло Даковски.

"Булгаргаз": Шумен остава на ограничителен режим в. Дневник

Подаването на газ към Топлофикация Шумен няма да спира до 5 януари, но ще остане ограничено, съобщи пред "Дневник" Александър Петров, директор на дирекция в "Булгаргаз".

По думите му, националният доставчик е решил да не спира поне за празниците подаването на гориво към дружеството длъжник, но все още не са постигнати никакви допълнителни уговорки с общинската топлофикация. Към парното в момента се подават около 800 куб. метра на час, като нормалната норма е 1700 куб. метра.

Часове преди това, кметът на Шумен Красимир Костов съобщи, че топлоснабдяването в града е гарантирано до 5 януари, след като новият инвеститор в шуменската Топлофикация - фирма "Титан пауър", е превел 300 000 лв. на "Булгаргаз" за доставките на гориво. Самата топлофикация е платила 40 хил. лева на доставчика си.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:28 | 27.08.22 г.
fallback