fallback

1 400 земеделци трябва да си платят данъците, за да получат 5,4 млн. лева

До броени дни се очаква доклад за нарушения в Агенцията по горите

13:21 | 28.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Около 1 400 земеделски производители ще получат 5,4 млн. лв. субсидии от фонд "Земеделие", ако платят задълженията си към данъчните. Крайният срок е изтекъл през декември, но за да не изгубят парите, е направен последен жест към тях. Това съобщи в Министерски съвет земеделският министър Мирослав Найденов, цитиран от БНР.

Фермерите ще могат да покрият задълженията си през месец януари.

Проверките, направени по Коледа от министерството, са показали, че няма драстични нарушения. Министърът обаче е недоволен от поведението на търговците.

"Европа навсякъде има драстично намаляване на цените между коледните и новогодишните празници, разходете се в България да видите какво става", коментира Найденов.

По повод вчерашните твърдения на председателя на Асоциацията на преработвателите на дървесина и собственик на Свилоза АД Красимир Дачев, че има верига от посредници между държавните горски стопанства и ползвателите на дървесина, Найденов потвърди, че има подадени сигнали за нарушения в Агенцията по горите. Образувана е проверка, за която ще се докладва в първия работен ден на следващата година.

Мирослав Найденов е обсъдил с премиера Бойко Борисов подадените сигнали за нарушения.

Министърът за пореден път заяви, че искането на Свилоза АД за преференциални цени на дървесината не може да бъде удовлетворено. Такава практика е имало през 2002 г., но днес би се счело за нерегламентирана държавна помощ, която няма нищо общо с пазарната икономика.

„А това дали някъде във веригата има посредници и дали нещата са чисти, ще стане ясно след проверката", обясни земеделският министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:38 | 12.09.22 г.
fallback