fallback

Преглед на печата за 24 декември

09:59 | 24.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Невзетият през 2010 г. отпуск няма да може да се ползва в. Сега

Всички неползвани дни платен годишен отпуск от 2010 г. нататък няма да могат да се вземат, а ще могат единствено да се заплащат при напускане на работа. Това скандално тълкуване на закона е публикувано на сайта на социалното министерство в рубриката "Въпроси и отговори". Изостаналите почивки няма да могат да се ползват, дори работодателят да е съгласен да ги даде, пишат от социалното министерство.

Губят се дори 10-те дни, които Кодексът на труда позволява да се отлагат по производствени причини. За да се прехвърлят за следваща година, служителят първо трябва да си ги поиска, а работодателят да му ги откаже писмено по въпросните производствени причини.

Депутати от ГЕРБ помогнаха на Цветанов да се спаси от изслушване в. Сега

Петнайсетина депутати от ГЕРБ помогнаха на вътрешния министър Цветан Цветанов да се спаси от обяснения за съдебната експертиза, която опроверга обвиненията му към лекари от Горна Оряховица, че умишлено са умъртвили новородено.

Сред отсъстващите бяха и лекарите, на които Цветанов благодари, че не подкрепиха декларацията срещу полицейщината преди изчитането на СРС-ата на 2 декември - шефката на здравната комисия Даниела Дариткова, д-р Геновева Алексиева и д-р Анатолий Йорданов.

Наплив по гарите в София заради празниците в. Новинар

Двойно са се увеличили пътниците на автогарата и Централна гара в София заради празниците, показа проверка на „Новинар”. Стотици хора се стичаха с огромни сакове към гарата. Най-често хората пътуват към Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Автобусните фирми вече са изчерпали билетите по тези маршрути.

По-голяма част от пътуващите са резервирали места половин месец по-рано. Единични свободни места могат да се намерят само за по-малките градове като Видин, Берковица и Драгоман.

Подписват нови договори за почистване в. Новинар

До края на март ще бъдат подписани договори за почистване в 9 региона в страната. До момента са парафирани 21 четиригодишни контракта за текущ ремонт и зимно почистване на републиканската пътна мрежа. Това съобщи строителният министър Росен Плевнелиев. Новите договори щели да позволят на компаниите да инвестират в повече техника и закупуване на материали за почистване на шосетата.

Министри наливат в хазната спестеното през годината в. Стандарт

Над 9 милиона лева подарък за Коледа получи ковчежникът на държавата Симеон Дянков. Това са спестените от колегите му пари през годината.

Три министерства наляха икономисаните милиони в хазната, вместо да ги раздадат като коледни бонуси на чиновниците. Шампион по пестеливост е екоминистърката Нона Караджова, похарчила 4 милиона по-малко. 3 млн. лв. е спестил шефът на образованието Сергей Игнатов, 2,6 млн. пък самият Симеон Дянков. Шефът на регионалното ведомство Росен Плевнелиев се похвали, че за първи път пътната агенция е излязла на нула, без задължения.

"Сбогом мамо" взе главата на шефа на филмовия център в. Стандарт

Шефът на Националния филмов център Александър Донев най-после си подаде оставката заради случая "Мишел Бонев". В продължение на седмици протестиращите кинаджии настояваха именно за това.

Донев влезе в полезрението им, след като стана ясно, че е отпуснал над 300 000 лева държавни пари за финансиране на придобилия скандална популярност филм на Мишел Бонев "Сбогом, мамо", предаде Дарик.

Примката около шефа на филмовия център се затегна и след като се разбра, че той е бил част от делегацията, пътувала до Венеция за представянето на лентата там.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:46 | 19.08.22 г.
fallback