fallback

НЗОК и БЛС подписаха Националния рамков договор за 2011 г.

Окончателното преподписване от министъра на здравеопазването ще се състои в последните дни на календарната година, съобщиха от ведомството

17:45 | 22.12.10 г.

Надзорният съвет на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) и Управителният съвет на Българския лекарски съюз подписаха Националния рамков договор за медицинските дейности през 2011 г., съобщиха от НЗОК.

Постигнато беше съгласие по много спорни моменти, като надделяха разумните предложения, каза управителят на НЗОК Нели Нешева.

Според нея нов положителен момент за следващата година е приетото решение всички средства, събрани от здравноосигурителни вноски, да бъдат използвани в рамките на годината за здравноосигурителни плащания. НЗОК няма да има излишък, както е било досега, отбеляза още Нешева.

„Днес беше завършен един дълъг процес и с този договор поставяме добро начало на 2011 година. Трябва да се отбележи, че с осигуреното по-добро и по-устойчиво финансиране за следващата година имахме добра изходна база за тези преговори”, заяви Владислав Горанов, председател на Надзорния съвет на НЗОК.

Според Диана Хаджиангелова, член на Надзорния съвет на НЗОК и представител на организациите за защита правата на пациентите, за първи път пациентска организация участва в преговорите и в подписването на Национален рамков договор и това е една положителна стъпка и знак за партньорство и разбирателство.

Преговорите с Българския зъболекарски съюз по Националния рамков договор за денталните дейности също са приключили.

Окончателното преподписване от министъра на здравеопазването ще се състои на 29 декември на официална церемония в Министерството на здравеопазването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:12 | 14.09.22 г.
fallback