fallback

Преглед на печата за 20 декември

07:18 | 20.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

"Алфа Рисърч": ГЕРБ - 27%, БСП - 15%, ДПС - 5% в. Сега

ГЕРБ запазва преднина пред политическите си опоненти с 27%. БСП излиза от най-дълбоката си криза и леко подобрява позициите си (15.2%), но все още остава на значима дистанция от ГЕРБ. ДПС пази електоралното си ядро от около 5%. Устойчиви остават позициите и на Синята коалиция (4.4%). Към момента "Атака" е овладяла спада, който претърпя през предишните месеци и печели 3% електорална подкрепа.

Това показва последното проучване на социологическа агенция "Алфа Рисърч", проведено в периода 4 - 12 декември 2010 г.

Кабинетът стартирал коледните бонуси още от Великден в. Сега

Кабинетът "Борисов" отвори широко чувала с коледни подаръци и щедро вече дарува администрацията си. И министърът на транспорта Александър Цветков вчера обяви, че е "спестил" 100 000 лв., които по Коледа ще раздаде на кадърните си чиновници.

"Тези икономии, реализирани от незаети щатни бройки, ще бъдат разпределени между служителите, свършили работата", уточни вчера той. Преди дни "Синята коалиция" изобличи екоминистерството, че за цялата 2010 г. е заделило общо 3.2 млн. лв. за допълнително материално стимулиране.

Проверка на bTV в 60 министерства, агенции, общини, областни управи и други пък показа, че някои министерства въобще не са се бавили и вече са си раздали 13-а заплата още по Великден.

Дават на прокурор транспортната схема на Силистра в. Стандарт

Прокуратурата да провери законността на транспортната схема на Силистра, настояха общинските съветници. Местният парламент изпрати преписката за поредните превозвачески конкурси в магистратурата, заради безкрайните спорове между автобусните фирми и възложителя затова, кой има право да вози пътниците в региона.

В последните десет години разпределението на автобусните линии е било обжалвано в съда осем пъти. Винаги има превозвачи отпаднали от конкурсите, които да атакуват решенията на Общинския съвет и така местната управа вечно е в напрежение дали има осигурен надежден превоз за хората в региона, обясни председателят на Общинския съвет в Силистра Александър Сабанов. „Уикилийкс” пусна доклад за престъпността ни в. Стандарт

„Уикилийкс” пусна доклад на бившия посланик на САЩ в България Джеймс Пардю, посветен на организираната престъпност в България и международните криминални групи с българско участие.

В доклада, с дата 7 юли 2005 г., се посочва, че разследванията на международните криминални групи в САЩ са разкрили значителен брой организации, ръководени от български граждани в Лос Анжелис (Калифорния) и Тампа (Флорида). Тези групи са внасяли големи количества кокаин и екстази на територията на САЩ. Зеленчуците поскъпват за празниците в. Новинар

С над 3 процента – до 1,88 лв. за килограм на едро се е увеличила цената на доматите, сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. По-скъпо през изминалата седмица са се продавали и краставиците, като килограмът стигна до 1,84 лв., което е увеличение с близо 3 процента.

По-скъпо са се продавали още картофите, зелето, захарта, олиото, кашкавала. Според данните на комисията по-евтино през изминалата седмица са се търгували мандарините, портокалите и лимоните.

Скокът на данъците в София отива на съд в. Новинар

Скокът на данък сгради и такса смет за около 90 000 столичани ще бъде даден на Софийския административен съд, закани се шефът на общинската комисия за контрол на бюджета Ивайло Йонков. С промяна на районирането на София жителите на 12 квартала ще плащат по-високи налози. Предложението беше на зам.-кмета Минко Герджиков, като беше приет вторият му вариант.

Според Йонков решението е взето незаконно, тъй като предложението е трябвало да бъде достъпно на сайта на Столичната община поне 14 дни преди приемането му, да се е провело обществено обсъждане и да има икономическа обосновка. Депозитите до 196 хил. лв. ще бъдат гарантирани от държавата от 1 януари 2011 в. Дневник

Всички депозити до 196 хил. лв. ще бъдат гарантирани от държавата от 1 януари 2011 г., прие окончателно парламента. Досега при евентуален фалит на банка, границата на изплащане на влогове беше 100 хил. лв.

Поправката в Закона за гарантиране на влоговете в банките е поредната стъпка за синхронизиране на българското законодателство с европейското. Според новата директива на Европейския съюз до 31 декември всички държави членки трябва да фиксират гарантирания размер на депозитите на 100 хил. евро.

Целта е да се избегнат евентуални прехвърляния на депозити от държави членки с по-малък размер на гаранцията в държави членки с по-висока защита на депозитите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:42 | 18.08.22 г.
fallback