IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: 2010 - година на финансова стабилност за България

Финансовият министър се похвали, че през годината не били вдигнати данъците, нито са намалени заплатите и пенсиите

11:34 | 18.12.10 г. 16
Автор - снимка
Създател
Дянков: 2010 - година на финансова стабилност за България

"2010 г. беше година на финансова стабилност за България. Не се вдигнаха данъците и не се намалиха заплатите и пенсиите".

Тази оценка за отминалата година направи министърът на финансите Симеон Дянков пред "Дарик радио", предаде Dnes.bg.

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред, това е голям успех. Имаме и по-добра чуваемост и комуникация в ЕК и в ЕС", похвали се Дянков.

Все пак нататък вицепремиерът прояви и малко критичност и призна за две неща, които правителството не е успяло да свърши.

"Едното е, че бих искал здравната реформа да беше тръгнала още в началото на 2010 година. Второто е, че още в началото на нашия мандат трябваше да има по-активна реформа в държавната администрация. Аз съм отговорен за това, подцених огромната сила на чиновничеството", подчерта Дянков.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 12 rate down comment 2
bertram
преди 13 години
доста пъти съм се чудел какво би направил станишев ако от всички страни го дърпат за пари, а в хазната са кът.сега Дянков ни е черен, но то няма как да не е при положение, че основната му функция в момента е да вика "Няма пари"другият вариант е да вземе назаем и да плаща на всички ...само дето от кой и на каква цена ще е този заемлека
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 8
Спящият бик
преди 13 години
Освен това вдигнахте осигуровките и направихте две национализации - на борсата и на професионалните фондове. Последното въобще не влизаше в кредита на доверие, който ви дадохме, и сега просто не знаем какво да очакваме по-нататък?! От хора, които национализират, може да се очаква всичко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 8
Гари
преди 13 години
Като няма кой да го похвали Дянковчето, какво да прави - хвали се сам. И тъй в хвалби ще фалират държавата. Стратегията на щрауса е единствената, в употреба от това правителство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 1
bertram
преди 13 години
идеални хора няма.можеше и много по-зле да е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 10
burgas1
преди 13 години
Дянк off, признай си най-после, че не можете да съберете данъците! Търсите най-различни оправдания, айде стига, де..ние не ядем доматите с колците, бре:) Вземай си абичката и бегом да те няма, докато не е станало късно - да не се наложи да вадим тоягата! некадърници в България, дал Бог, само ти ни липсваше - ама откъде те "изкопаха", много ми е чудно..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 12
jamiemirror
преди 13 години
Абе Дянков за *** ли ни смята?2010-та беше годината на опоскване на здравната и пенсионната системи на България, наистина едва ли ще се възстановим в следващите 25 години от престъпленията на това лице!България е в стагфлация, което е равносилно на намаление на доходите на хората. Имаме раздута и неефективна администрация, растящ дефицит и е станала за смях пред света благодарение на *** действия и публични изяви на Бойко Борисов, Вежди Рашидов, Дянков и прочие...България - една страна в която насред криза се раздават премии и бонуси на чиновниците докато в същото време се намаляват доходите на населението и се национализират парите за пенсия и здраве. Една страна от африкански тип - в Европа. Няма да се учудя ако много скоро ни принудят да напуснем ЕС-зоната. И без това сме нарочени за *** гето на Европа, както показа и Френския случай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още