IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: 2010 - година на финансова стабилност за България

Финансовият министър се похвали, че през годината не били вдигнати данъците, нито са намалени заплатите и пенсиите

11:34 | 18.12.10 г. 16
Автор - снимка
Създател
Дянков: 2010 - година на финансова стабилност за България

"2010 г. беше година на финансова стабилност за България. Не се вдигнаха данъците и не се намалиха заплатите и пенсиите".

Тази оценка за отминалата година направи министърът на финансите Симеон Дянков пред "Дарик радио", предаде Dnes.bg.

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред, това е голям успех. Имаме и по-добра чуваемост и комуникация в ЕК и в ЕС", похвали се Дянков.

Все пак нататък вицепремиерът прояви и малко критичност и призна за две неща, които правителството не е успяло да свърши.

"Едното е, че бих искал здравната реформа да беше тръгнала още в началото на 2010 година. Второто е, че още в началото на нашия мандат трябваше да има по-активна реформа в държавната администрация. Аз съм отговорен за това, подцених огромната сила на чиновничеството", подчерта Дянков.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
"Eto nqkolko FAKTI :1. +0,5% BVP za treto trimese4ie (naj-veroqtno tolkova ste doide i godishno za 2010)2. Nad 10% realno uveli4enie na dohodite (duljasto se naj-ve4e na po maluk siv sektor)3. Prognozi za ot minimuim 2% do 4% raztej za dogodina"Факт до факта и сред фактите - прогнози .... евала.#2 не е факт, #3 не е факт, #1 - факт, едно тримесечие обаче пролет не прави.Оня *** имаше прогнози и за тая година - и какво стана? Две поредни преоценки на БВП в ОТРИЦАТЕЛНА посока. Ето това е ФАКТ, а не ПРОГНОЗА. Тая година започваме с 1.9млрд за начало дупка, тепърва ще се срещнем челно с още по-големи дефицити. Сега обаче следва и още един факт - Дянковчето панически се опитва да продаде дълг - да НИ продаде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 1
stanislavnba
преди 13 години
Ех от 14 коментара има няма 3 като хората. Повечето от останалите не знаят нищо за изминалата 2010 като икономически данни.(Дянков е финансов министър , да ви осведомя). А оценките на коментарите ви показват стойността на коментара ви. Просто тези които разбират не им се занимава да пишат за да не се карат с глупостта на хората. За финансовата политика на Дянков има и плюсове и минуси(намерете ми Финансов министър в света който да няма такива). Но факт е че е най добрият такъв от както има "демокрация". ББ вярно прави грешки, ама е доста трудно да се намери квалифициран персонал в България. ДОСТА ТРУДНО. Така че плюйте колкото си искате но най вероятно ГЕРБ ще имат и 2ри мандат. Поне аз силно се надявам , защото дори и те да не са перфектни, останалите за нищо не стават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 0
hellwitch
преди 13 години
Mnogo bolni mozuci sa se izkazali tuk.Eto nqkolko FAKTI :1. +0,5% BVP za treto trimese4ie (naj-veroqtno tolkova ste doide i godishno za 2010)2. Nad 10% realno uveli4enie na dohodite (duljasto se naj-ve4e na po maluk siv sektor)3. Prognozi za ot minimuim 2% do 4% raztej za dogodinaIna4e da. Dqnkov imashe greshki, koito zabaviha izlizaneto ot krizata. No kato cqlo sa vajni krajnite rezultatite.Ina4e sum suglasen 4e reformi nqma - t.n. pensiona e prosto krupka; zdravna nqma vuobste, V obrazovanieto e tumna India i to ne samo za tova pravitelstvo, no za vsi4ki v poslednite 20-25 godini. Vse pak Dqnkov ne razbira ot tezi sektori i trqbva drugi hora (resornite ministri) da poemat iniciativata i da napravqt reforma. i spored men tam e problema na BB - nqma 4itavi ministri v tezi vajni sveri !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 1
rogers
преди 13 години
Господа неудачници продължавайте да плюете. Хубавото е че България върви напред и никой не ви забелязва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 5
all_trader
преди 13 години
господа , до кога ще търпим да ни управляват некадърни и корумпирани държавници , някои нямащи си хабер от това как се прави икономика? кой докара този счетоводител начело на България в такъв важен момент?в нормални държави досега този отдавна щеше да е изритан , пратен в 3-та глуха с глупостите си и смешното си поведение . само в БГ обаче има баламурници , които си въобразяват ,че въпросния г-н разбира нещо от иконмика . после що резултатите ни били такива жалки и сме най-бедните . ами погледнете го този и ще разберете .... няма нищо случайно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 1
Nabludatel777
преди 13 години
Впечатление прави , че в изказаните мнения преобладават тея които не са във "възторг" от министъра Дянков...в същото време съотношението на подкрепящите го чрез гласувалите за изказванията е коренно обратно?! нова тенденция за инвестора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 5
Императорът
преди 13 години
Какво видях аз през Десета година във финансов план?- Пълна безотговорност - не само, че не бяха орязани излишните разходи (нещо което направиха много по-силни държави), но дори бяха увеличени - например парите за издръжка на тотално безполезните ушеви, на престъпните мургавеляци, стотици милиони за подслушване (добре дошли в 1984) и т.н. - това за сметка на образование и здравеопазване.- Тотално потъпкване на законите - национализацията на ППФ и заграбването на резервът на НЗОК са престъпни деяния.- Война срещу бизнесът - "държавата" все още бави изплащането на дълговете си към фирмите.- Пълна безхарактерност и постоянна смяна на намеренията на Дянков и сие.- оттам и криза на доверие - кой би инвестирал в такава държава, в която самото правителство не спазва законите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 4
Императорът
преди 13 години
Всемогъщи боже, това *** още малко само ще започне да си вярва !!! Е, коментираме наред:1. "Финансова стабилност" на кризата - кютим на дъното, докато светът отдавна изплува - БФБ е доказателство. Финансова стабилност с цената на главоломно профукване на финансовите резерви, останали от по-добрите дни. Интересно, 2011 какви пари ще профуквате, г-н "велики икономисте"?2. С тая пенсионна реформа, тия, които ще остареят след 25 години, няма да получат нищо. Кой ще ни плаща пенсиите тогава, финансови генийо - трите милиона *** ли?3. Като ти видях пенсионната, не ща да ти доживявам здравната реформа. Или може би кражбата на 1 500 000 000 от НЗОК са "реформа"?4. Толкова ли голяма смелост се иска да се уволнят 80 000 чиновника?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 3
global_dj
преди 13 години
хаха.. не знам.. смешна работа.. чудно ми е тези хора, които плюят Дянков дали щеше да им харесва сега тройната коалиция да е на власт, и дружолюбно да гледаме как държавата ни пропада главоломно! Не можем да говорим за никаква национализация - особено с борсата, глупави изказвания са това! А за тези вноски, за които толкова пищят някои, че са вдигани - нека да не забравяме, че в началото на мандата, ГЕРБ намалиха въпросната вноска с 2%, след което решиха да я вдигнат с 1.8%, което ще рече, че като цяло (дори и с 0.2%) е намалена! А дефицита няма да е над 3%... така ше Плюйте по Станишевото ръководство, което доведе България до просешка тояга!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 5
FINTA
преди 13 години
Глупости! Мислех, че в инвестор пишат разумни люде. Нито един данък не бе дигнат, нито един фонд не бе национализиран. Престанете!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още