fallback

Избраха новото ръководство на "Топлофикация София"

Стоян Цветанов, Васко Павлов и Любен Параланов вече са шефове на дружеството

14:47 | 16.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Столичният общински съвет (СОС) избра нов съвет на директорите на "Топлофикация София". Изборът на тримата членове на борда на топлофикационното дружество беше предшестван от над едночасов дебат между съветници от БСП, ГЕРБ, НДСВ, СДС и ДСБ.

Изборът на новия съвет на директорите беше подкрепен от ГЕРБ и "Атака", съветниците от БСП гласуваха против, а с "въздържал се" гласуваха съветниците от ДСБ, НДСВ и СДС.

Преди това мнозинството отхвърли предложението на Георги Кадиев от БСП за отлагането на доклада за следващото заседание, съобщи БТА. Съветниците приеха предложението на Мартин Заимов от "Алианс за София" в срок от четири месеца съветът на директорите да подготви предложение за привличането на чужд експерт или експерти за изготвянето на становище за управлението на дружеството.

Общинските съветници избраха за членове на съвета на директорите Стоян Цветанов, Васко Павлов и Любен Параланов.

СОС освободи Петко Милевски и Любка Георгиева като членове на съвета на директорите, но не ги освободи от отговорност.

Основният аргумент на съветника от БСП Георги Кадиев беше, че СОС не може да избира нови членове на съвета, тъй като прехвърлянето на капитала на дружеството от държавата към общината не е вписано в Агенцията по вписванията. Думите му бяха опровергани от председателя на стопанската комисия Николай Стойнев. Той посочи, че вписването на обстоятелствата по промяната е било задължение на сегашния съвет на директорите, който с голямо закъснение е подал документите.

Владимир Кисьов от СДС заяви, че изборът на Милевски за изпълнителен директор е направен, тъй като никой не е искал да поеме този пост в топлофикационното дружество тогава.

"Взехме решението аз като председател на общинския съвет тогава и Бойко Борисов като кмет на София, тъй като никой не искаше да поеме отговорност. Милевски беше трети в списъка от класираните кандидати, първият беше освободен от СОС след обвинения за нарушения", посочи още Кисьов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:43 | 14.09.22 г.
fallback