fallback

Мирослав Найденов: Не мен разследват в ДФ Земеделие

Земеделският министър потвърди, че прокуратурата и ДАНС правят проверка, сигналът за нея бил дело на самия Найденов

10:13 | 10.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Прокуратурата и ДАНС работят повече от година в Държавен фонд "Земеделие" и в Министерството на земеделието, има реализация по разработката, заяви пред bTV министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той обаче заяви, че сигналът е бил подаден от него.

"Това е разследване, което тече в ДФЗ вече година, сигнала съм го подал аз, така че не аз съм разследваният", отсече министърът.

В четвъртък премиерът Бойко Борисов обяви пред медии, че е наясно с досъдебното производство за корупция и злоупотреба с власт в Държавен фонд "Земеделие" и земеделското министерство.

По информация на bTV пък сред разследваните е и земеделският министър, а един от ключовите свидетели срещу него е скандалната бивша шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева.

"Не съм аз разследваният по схемата, в която служители пренасочват проекти на определени фирми", категоричен бе Найденов.

"По това разследване имаше реализация, вследствие на която бяха разпитани шест човека и после уволнени от ДФЗ. Твърденията, че съм лобирал за определена фирма, която, забележете, не е спечелила нито една от визираните поръчки, са поредната фантасмагория на тандема Илиева–Янев", заяви министърът.

С тези думи той отговори на нападките на лидера на РЗС Яне Янев. Двамата влязоха в задочен спор в предаването, хвърляйки обвинения един на друг.

Първо лидерът на РЗС обвини земеделския министър, че си е осигурил личен медиен комфорт и с това заплашвал опонентите си вътре в министерство на земеделието. Найденов бил дал повече от 500 хил. лв. на телевизията за реклама.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:09 | 13.09.22 г.
fallback