fallback

Разработват стандарти за туристическите информационни центрове

Стандартите ще включват квалификацията на персонала, вида на предоставяните услуги, събирането на такси и др.

15:46 | 23.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Разработват се единни стандарти за работа на туристическите информационни центрове в страната, които могат да влязат в сила до края на 2012 г., съобщи ръководителят на проекта Мария Иванова, цитирана от БТА.

Правилата се разработват в рамките на проект на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) за създаване на мрежа от туристически информационни центрове, работеща по единни стандарти, включително квалификацията на персонала, вида на предоставяните услуги, събирането на такси и други.

Проектът е на обща стойност 637 хил. лв. и се финансирана по оперативна програма „Регионално развитие", като продължителността на изпълнението му е 2 години.

Включването в мрежата за работа по единни стандарти няма да е задължително за туристическите центрове, а само доброволно. Включилите се в мрежата информационни центрове ще бъдат снабдявани от МИЕТ безплатно с туристически рекламни материали.

Според проучване на МИЕТ от миналата година, туристическите информационни центрове са едва на четвърто място като източник на информация за туристически услуги. На първо място туристическа информация се получава от интернет, следван от националната туристическа администрация и специализираните печатни издания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:03 | 26.08.22 г.
fallback