fallback

Гласуват окончателно промените в Закона за здравното осигуряване

Днес народните представители ще заседават извънредно и за Закона за Сметната палата

09:54 | 23.11.10 г.

Окончателните промени в Закона за здравното осигуряване и Закона за Сметната палата ще приемат депутатите на днешното си извънредно заседание, съобщи Dnes.bg.

Основната промяна в Закона за здравното осигуряване цели да гарантира невъзможността средствата, събрани от здравно-осигурителните вноски на българските граждани, заплащани от тях по трудов договор, както и от работодателите и самоосигуряващите се лица, да бъдат използвани извън системата на здравеопазването.

Миналата седмица депутатите приеха част от промените в Закона за Сметната палата. Срещу промените й се обявиха депутатите от левицата. Според тях е скандален е фактът, че Сметната палата се превръща в едноличен орган точно когато предстои одитът на първата година от управлението на ГЕРБ.

Предстои депутатите да разгледат на второ четене и промените в Закона за физическото възпитание и спорта.

Проектопрограмата на Народното събрание предвижда още на първо четене да бъде разгледан законопроектът за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси, както и законопроекти за изменение и допълнение на Търговския закон и първо четене на законопроекта за възстановяване на надвнесен акциз за употребявани автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 10.09.22 г.
fallback