fallback

Дадоха две концесии за добив на строителни материали в Пловдив и Благоевград

Министерският съвет разреши също така на пловдивската фирма „Кариери БГ“ да извърши проучвателни дейности за строителни материали

12:37 | 17.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството предостави две концесии за добив на подземни богатства в областите Пловдив и Благоевград, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

За срок от 10 години фирмата „Водстрой Пловдив“ АД получи разрешение за извършване на добив на строителни материали - пясъци и чакъли, годни за бетони, от находище "Стряма 2". Находището е с площ 48 988 кв. м и е разположено в землището на с. Ръжево Конаре, област Пловдив.

Благоевградската фирма "Бистрица" ООД ще извършва добив на речна баластра (пясък и чакъл) от находище "Крумово" с площ 179 704 кв. м. Находището е разположено в землищата на село Крумово, област Кюстендил, и на село Бучино, област Благоевград. Концесията се предоставя за срок от 25 години.

Министерският съвет разреши също така на пловдивската фирма „Кариери БГ“ ООД да извърши проучвателни дейности за строителни материали в площта „Соколите“ (0,07 кв. км), разположена в землището на с. Соколица, община Карлово, област Пловдив.

Срокът на разрешението е една година. Очакваният минимален размер на инвестициите възлиза на 21 700 лв., а стойността на мерките по опазване на околната среда е 2170 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:32 | 10.09.22 г.
fallback