fallback

Финансови и стратегически инвеститори с интерес към приватизация на Булгартабак

Приватизацията няма да може да се извърши до края на тази година, каквито бяха плановете на правителството през пролетта

11:56 | 15.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

Към момента интересът към предстоящата приватизация на Булгартабак е много окуражаващ, има интерес както от финансови, така и от стратегически инвеститори. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на дискусия, организирана от Българския форум на бизнес лидерите.

Министърът посочи, че консултантът по приватизацията на Булгартабак „е много близо до публикуване на информационен меморандум“. По думите му след това предстои да се направи така наречения маркетингов тест, за да се получи пълна представа за интереса на инвеститорите към приватизацията на компанията.

Трайков добави, че по негово мнение към ангажиментите на бъдещия инвеститор в Булгартабак би трябвало да се включи и запазване на размера на бъдещите приходи от акцизи.

Намеренията на правителството от пролетта бяха приватизацията на Булгартабак да може да приключи до края на годината. Сега обаче това едва ли ще бъде възможно.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:29 | 09.09.22 г.
fallback