fallback

Преглед на печата за 15 ноември

07:33 | 15.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

ОББ разпродава още имоти на фирми на Васил Божков за близо 50 млн. лв. в. Дневник Още имоти на фирми на бизнесмена Васил Божков и пътностроителната му компания "Мостстрой", нейни дъщерни подразделения или свързани с нея дружества са обявени за публична продан от частни съдебни изпълнители. Това информира в последния си брой "Капитал" на база публикувани обяви в сайта на камарата им.

Обявените разпродажби на активи, свързани с притежавани доскоро от фирмите на Божков, вече са за малко под 50 млн. лв. и отново са във връзка със непогасени задължения към ОББ. Сред тях са над 500 дка терени и конюшни на "Национален хиподрум" между Банкя и Филиповци, за които исканата цена е общо над 33 млн. лв., бившата централа на "Мостстрой" в кв. "Люлин" на бул. "Сливница" (3.15 млн. лв.), хотел "Елица" на Витоша (2.4 млн. лв.) и други.

СДС за визитата на Путин: България капитулира в. Дневник Посещението на Владимир Путин увеличи енергийната зависимост на България от Русия. Руските медии познаха в прогнозата си - България капитулира. Според СДС с подписването на споразумението за нефтопровода "Южен поток" българското правителство е обрекло следващите поколения да плащат неизвестно колко и неизвестно докога за този проект.

"Това е класически пример на необезпечен договор – като тези на тройната коалиция, срещу които именно ГЕРБ протестираше. Разликата обаче е в размера - правителството ангажира българските данъкоплатци да плащат неизвестно колко милиарда за изграждането на изцяло нови тръби. Чухме само евентуалните постъпления от транзитни такси, но не чухме нищо за разходите", припомня изнесените вчера данни за договорките между двете държави СДС.

Първи реактор на АЕЦ "Белене" може да пристигне догодина в. Сега "Има реални шансове през 2011 г. да се положи първият бетон на площадката на АЕЦ "Белене", а до края на същата година да бъде доставено цялото оборудване за първия блок. Независимо от дискусиите, които текат за бъдещето на централата, работата по нея никога не е спирала", заяви в София Сергей Кириенко, шеф на "Росатом".

Компанията е собственик на "Атомстройекспорт" (АСЕ), руския изпълнител на строежа на "Белене". Кириенко предупреди, че, ако проектът се забави още година, има опасност изработеното за "Белене" оборудване да бъде предложено на друг кандидат за АЕЦ.

Рейтингът на Цветан Цветанов се срина само за месец в. Сега Доверието към вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов само за месец е спаднало с 14 пункта и в момента той се радва на одобрение от 41 пункта. Това сочат данните от изследване на социологическата агенция "Галъп".

Според социолозите спадът в рейтинга на Цветанов се дължи на скандалите около неговото имотно състояние. Социолозите изтъкнаха, че има видим спад в доверието спрямо премиера Бойко Борисов, парламента и правителството.

ВМРО предлага гражданска гвардия заради ромите в. Новинар Доброволчески отряди да защитават населението от ромите, предложиха от ВМРО. Според тях с пет спешни мерки може да се реши ромският въпрос у нас. Зам.-шефът на организацията Ангел Джамбазки обясни, че въпросната гражданска гвардия може да е в помощ на органите на реда и при бедствия.

Според ВМРО социалните помощи за ромите трябва да се обвържат с образованието им. Хората на Красимир Каракачанов предлагат да се въведе трудова повинност за малцинството, както и да могат да се обучават в сферата на строителството или инфраструктурата.

Шефът на СОС за РЗС: Крадецът вика: "Дръжте крадеца" в. Новинар

Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Това беше коментарът на шефа на Столичния общински съвет Андрей Иванов относно нападките на РЗС за имотното му състояние. В края на миналата седмица от партията обвиниха Иванов в участие в престъпна схема, рекет и изнудване. В предаването "На четири очи" по Нова телевизия Иванов заяви, че никога не е престъпвал закона и не познава хора от ъндъргаунда. Той определи като политически рекет искането на РЗС да си подаде оставката.

Скенер пази от кражби на аерогарата в. Стандарт

Летище София е предприело драстични мерки за спиране на кражбите на негова територия. Всички работещи на столичния аеропорт, без значение дали са служители на летището, на друга фирма или авиокомпания, вече подлежат на проверка при напускане на аерогарата и минават през скенер.

Проверяват се джобовете и ръчният багаж на всички товарачи на куфари на пътниците, съобщи за "Стандарт" оперативният директор на "Летище София" Николай Кабакчиев. Заповедта е нова и е разпратена до всички фирми, които работят на територията на летището - за кетеринг, зареждане с гориво, авиопревозвачи и други. Служител на фирма вече е заловен с две бутилки за минерална вода, пълни с керосин. Попитали го какво има в шишетата, а той отговорил - минерална вода. Оказало се, че "водата" мирише на авиационно гориво.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:14 | 18.08.22 г.
fallback