Асоциацията на месопреработвателите обмисля възможността да предложи нов стандарт за производство на колбаси от чисто месо, вместо сегашния "Стара планина". Основната причина са скандалите около утвърдения стандарт в последните седмици, съобщи bTV.
В началото въпросът към потребителите беше ще си купите ли продукти от чисто месо, ако ги има на пазара. Сега маркетинговите агенции питат хората - спряхте ли да купувате „Стара планина”, след като имаше сериозен скандал относно наличието на соя в продуктите.
"Определено имаме компрометиране, както на стандарта, така и на марката и в реално потребителско измерение това се случва със свиване на потреблението на продуктите с този тип стандарт”, твърдят маркетингови експерти.
"Ние започнахме силно с идеята да правим едни истински неща, в последствие не можахме да изкараме и месец без да имаме чистата схема, по която се произвеждат тези продукти и реално при още непроходил стандарт, компрометирането доведе до задаването на въпроса - защо да плащам повече, след като така или иначе като гледам какво става не може да ми се гарантира, че това нещо е произведено по декларирания начин”, твърдят потребители.
Тази седмица Асоциацията на месопреработвателите в България ще решава дали след скандалите около "Стара планина”, не е по-добре да се изработи нов стандарт за продукти от чисто месо.