fallback

Дянков: Водим най-дясната политика, която България е имала от години

Реформите тръгват, въпросът е дали те могат постоянно да вървят, посочва финансовият министър

09:58 | 26.10.10 г. 7
Автор - снимка
Създател

"Виждаме, че една след друга от световните агенции ни подобряват перспективите, това е глобалната картина, а и икономиката започна да расте. Макроикономическите данни за второто тримесечие показаха растеж", заяви финансовият министър Симеон Дянков, цитиран от Dnes.bg.

"От тази гледна точка е ясно, че нещо положително се получава, то е главно в сектора износ. От доста време вече расте износът, но вече тръгнаха и други сектори, като например туризмът", заяви Дянков.

На въпроса колко дясна е политиката на ГЕРБ финансовият министър посочи, че „всички десни икономисти казват, че държавата ни има ниски данъци". Дянков е категоричен, че политиката на правителството е най-дясната политика, която я има в момента от години насам.

"Реформите тръгват, въпросът е дали те могат постоянно да вървят", уточни Симеон Дянков.

"Ще е хубаво господин Костов да каже с какво не е съгласен. Защото в бюджетите има смели решения, с които аз съм съгласен. За НЗОК основното решение е всички пари, които се събират за здраве, да отиват за здраве, за първи път това се прави от 10 години насам.

В социалното осигуряване основното важно решение е да не се отлага решението кога да се плащат ранните пенсии и да стане от януари 2011 година", допълни Дянков.

"Мисля, че премиерът взе тези решения много смело и правилно заедно с кабинета", категоричен бе финансовият министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:43 | 06.09.22 г.
fallback