fallback

Преглед на печата за 25 октомври

07:49 | 25.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Почти финално: Лични пенсии стават общи в. Дневник

Правителството няма да се откаже от идеята за прехвърляне на парите от личните сметки в професионалните пенсионни фондове към Националния осигурителен институт (НОИ). Още в петък вечерта в предаването "Панорама" на БНТ премиерът Бойко Борисов преповтори аргументите си, че след като не са натрупани достатъчно пари да се изплащат ранни пенсии на категорийните работници, вариантът е тези средства да минат на управление от държавата.

Той не показа да е чул нито едно от предупрежденията на бизнеса, фондовете и финансистите за рисковете от подобно упражнение.

Рейтингът на Борисов пада подобно на рейтинга на Костов като премиер в. Сега

Моделът на управление на Иван Костов прилича на модела на Бойко Борисов. Това показва проучване на "Галъп Интернешънъл", направено в периода 30 септември - 7 октомври 2010 година. Ако парламентарните избори са днес, ГЕРБ ще ги спечели с над 35%, показва проучването.

След ГЕРБ се нареждат БСП с 13.8%, ДПС с 6.8%, "Синята коалиция" с 3%, "Атака" с 2.9%, РЗС и НДСВ с по 0.5%, и 5.3% за останалите политически сили. Според проучването е нараснал делът на тези, които няма да гласуват. За октомври те са 32%.

"Бедни" бизнесмени въртели нощния живот по морето в. Сега

Проверките на НАП, които през лятото се фокусираха върху развлекателния бизнес по морето и установиха огромно укриване на обороти, стигнаха до нови удивителни разкрития. В момента данъчните нищят 10 фирми, които въртят нощния живот в големите курорти, и 110 лица, които се водят техни собственици.

11 от проверяваните бизнесмени не са декларирали нито лев доходи пред НАП през последната петилетка, при положение че един от тях има 11 апартамента и др. имоти, а други трима се радват на по 7 броя недвижимости, установили инспекторите. Един от притежателите на денс клуб пък се отчел пред приходната агенция с една декларация за периода 2005-2009 г., като посочил общ доход за една от годините 511 лв. - което прави 42-43 лв. месечно.

Полицаите искат свой човек в тристранката в. Новинар

Полицейският синдикат поиска да решава важните за страната въпроси заедно с другите социални партньори в тристранката. Участието на служителите на МВР в съвета беше едно исканията, поставени на протеста на полицаите в неделя. Зам.-председателят на полицейската синдикална федерацията Галентин Грозев заяви, че служителите на реда искат участие в Националния съвет за тристранно сътрудничество, тъй като в момента 50 000 души, работещи в МВР, не могат да защитават правата си.

Митингуващите поставиха и условия да им бъдат гарантирани нормални условия на работа като дрехи и обувки. Служител на реда от митинга обясни, че се налагало да избира дали да носи летни или зимни кубинки, тъй като нямало достатъчни бройки, за да разполага и с двата вида обувки.

Абонати крали ток от ЧЕЗ за над 7 милиона в. Новинар

Над 7 милиона лева загуби от кражба на електричество са констатирали от електроразпределителната компания ЧЕЗ. Според дружеството обаче реалните щети са много по-големи. Заради незаконната употреба на ток от ЕРП-то са начислили на нелоялните си абонати над 17 милиона киловатчаса електроенергия за около 3 милиона лева.

По думите на шефа на дирекция „Експлоатация и поддържане на мрежата" в ЧЕЗ Росен Йорданов взетите суми покриват едва 40-50 на сто от реалната консумация на крадения ток.

Менда Стоянова: Целият ръст ще покрива дефицита в. Стандарт

Целият заложен ръст на приходите в бюджет 2011 на България ще отива за покриване на дефицита. Това обяви пред БНР председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Тя поясни, че цялото увеличение на приходите, което се предвижда за 2011 година, отива именно за намаляване на този дефицит от 4.8 на 2.5, което е много добър показател. По думите й, ръстът на Брутния вътрешен продукт е 3,6 %, а интересното е, че всички прогнозиращи агенции също предвиждат такъв ръст.

Цачева: АЕЦ "Белене" ще излезе значително по-евтино в. Стандарт

Строителството на АЕЦ-Белене ще бъде значително по-евтино в сравнение с проекта на предишното правителство. Това обяви днес председателката на парламента Цецка Цачева. Тя потвърди новината, че вече е намерен европейски стратегически инвеститор. Това е германска фирма.

Въпросът със стратегичесткия инвеститор е бил главна тема на работната вечеря между премиера Борисов и канцлера Ангела Меркел по време на посещението й у нас.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:52 | 25.08.22 г.
fallback