fallback

ЕВН България строи нова подстанция край Пловдив за 6,6 млн. лв.

Предвижда се подстанцията с мощност 32,5 MVA да влезе в експлоатация в края на 2011 г.

16:53 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Днес край село Царацово (област Пловдив) беше направена "първа копка" за строителството на нова стационарна електрическа подстанция „Царацово” (110/20 kV) на „ЕВН България Електроразпределение” АД, съобщиха от дружеството.

Инвестицията е в рамките на 6,6 млн. лева. Мощността на съоръжението е 32,5 MVA (мегаволтампера).

Предвижда се новата подстанция ще подсигури електрозхранването за всички клиенти в района на Северна индустриална зона Пловдив, както и северозападните села около града, в който район през последните години се наблюдава голямо евеличение на изграждането и пускането в експлоатация на промишлени предприятия.

Предвижда се подстанцията да влезе в експлоатация в края на 2011 г. При изграждането на подстанция "Царацово" ще се ползва най-модерна технология, а управлението ще се извършва дистанционно чрез телемеханика без обслужващ персонал, информират от ЕВН България.

Всички необходими разрешителни за строежа на подстанцията вече са налични, а изпълнителят на проекта - Сименс България, е избран след проведена процедура по Закона за обществените поръчки, съобщават още от дружеството, снабдяващо с електроенергия Пловдив и Югоизточна България.

Сключен е и предварителен договор между НЕК ЕАД и „ЕВН България Електроразпределение” АД за присъединяване на бъдещата подстанция към високоволтовата електропреносна мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:17 | 13.09.22 г.
fallback