fallback

Р. Плевнелиев: Има сериозни съмнения за нередности във ВИК Варна

Проверка на инспектори трябва да установи дали ВиК Варна е издавало фактури по цени, различни от определените й от ДКЕВР

10:57 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Във ВиК Варна ще бъде извършена сериозна проверка, каза днес в крайморския град министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. По думите му с дейността на дружеството най-вероятно ще се занимава инспекторатът на МРРБ.

Проверката ще обхване договора, който ВиК Варна е сключило с частното водно дружество в „Златни пясъци", посочи министърът, цитиран от БТА. Освен това инспекторите трябва да установят дали варненската фирма е издавала фактури за плащане на вода по цени, различни от определените й от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

„Притеснен съм за ВиК Варна“, коментира Плевнелиев и припомни, че преди няколко месеца имаше разисквания за финансовото състояние на дружеството и за възможността му да изплаща банковия заем, който е взело. В тази връзка министърът обърна внимание на факта, че „настоящият управител на ВиК Варна Веселин Русев кара луксозен автомобил последен модел".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:10 | 02.09.22 г.
fallback