fallback

Борисов и Плевнелиев ще проверяват строителството на магистрала Тракия

Огледът ще обхване трите лота на съоръжението, които са в строеж

19:02 | 11.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще направят утре проверка на хода на строително-монтажните работи на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Огледът ще обхване трите лота на съоръжението, които са в строеж.

Строителството на новите отсечки от магистрала „Тракия“ започна през май тази година. Обединението „Магистрала Трейс“ е изпълнител на Лот 2 от Стара Загора до Нова Загора, с обща дължина на отсечката 31,8 км.

Изпълнителят на Лот 3 - гръцката фирма „Актор“, започна строителството на участъка от Нова Загора до Ямбол през август. Дължината на лота е 34,3 км.

Лот 4, обхващащ отсечката от Ямбол до Карнобат с обща дължина 49,8 км, се изгражда от сдружението „Тракия IV“ ДЗЗД. Строителството му започна в началото на септември.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството свика през уикенда кризисен щаб за строителството на лота, който да обсъди резервен план за проекта, след като миналата седмица един от изпълнителите - Мостстрой, поиска обявяване в несъстоятелност.

Окончателното завършване и въвеждане в експлоатация на магистралата в цялата й дължина се очаква да бъде през 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
fallback