fallback

Уволниха шефа на ИА „Железопътна администрация”

До назначаване на нов директор на позицията ще бъде назначен „временно изпълняващ длъжността”

13:02 | 05.10.10 г. 1

Изпълнителният директор на агенция „Железопътна администрация” Симеон Ананиев е освободен със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, стана ясно от официално съобщение на държавната агенция.

Симеон Ананиев е освободен поради пропуски в работата му, свързана с основните функции, заложени в правилника на дейността на ИА „Железопътна администрация” – контрол и координация на железопътния транспорт, се казва в съобщението. До назначаване на нов директор на агенцията на позицията ще бъде назначен „временно изпълняващ длъжността”.

Припомняме, че още трима души бяха уволнени от ресорния министър заради тежката катастрофа на два влака край Драгоман. Уволнените са двама дежурни служители от гара Драгоман и дежурната ръководителка на движението на гара Драгоил. Дисциплинарните наказания са заради човешката грешка, която е установено, че е виновна за инцидента.

Още вчера от министерството на транспорта уточниха, че следствените работи по случая продължават и вероятно ще има и други наказани служители.

Над 20 души пострадаха при влаковата катастрофа на международен влак, пътуващ от Белград към Турция, и служебен пътнически влак с един вагон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:07 | 14.09.22 г.
fallback