fallback

Стартира търг за строеж на нова кула за контрол на полетите на летище София

Проектът е стартирал още в средата на 2006 г., индикативната му стойност е няколко десетки милиона лева

14:42 | 02.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Търг за строеж на нова кула за контрол на полетите на летище София се предвижда да стартира до месец и половина, съобщи директорът на ДП „Ръководство въздушно движение” (РВД) Диян Динев по време на семинар за напредъка на транспортните проекти в страната.

Проектът е стартирал още в средата на 2006 г. Индикативната му стойност е няколко десетки милиона лева. Самото строителство се предвижда да продължи година и половина.

Предвижда се да бъде изградена и нова навигационна система за свързване на пилотите с ръководителя на полетите на стойност 10-12 млн. лв. В рамките на летището ще се прави и нова радарна система, чието изграждане ще започне от началото на следващата година.

Общата инвестиционна програма на РВД за периода 2010-2014 г. е 110 млн. лв., като средствата са изцяло за сметка на РВД и са събрани от летищни такси. Динев посочи, че в изпълнение на план от 2007 до 2011 г. таксите постепенно се намаляват.

Оперативният директор на летището Николай Кабакчиев съобщи, че до около един месец на летището ще бъдат инсталирани 40 автомата за кафе и закуски, за да могат пътуващите да купуват тези стоки на по-ниски цени от тези в кафетата на територията на летището.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:07 | 13.09.22 г.
fallback