fallback

ЕВН България пита бизнеса колко ток му е необходим, ще модернизира мрежата

Това ще доведе до по-голяма сигурност на електроснабдяването и предотвратяване на претоварвания, твърдят от компанията

14:06 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

„ЕВН България Електроразпределение” АД, снабдяващо с електроенергия Югоизточна България, стартира кампания за актуализиране на данните за предоставена мощност на своите бизнес клиенти, съобщиха от дружеството.

Събирането на данните за необходимата мощност при електрозахранването на около 46 000 бизнес клиенти (вкл. хотели, ресторанти и др.), т.е. такива с предоставена мощност над 15 киловата, ще продължи да края на октомври 2010 г.

Целта е, възоснова на получените данни, дружеството да адаптира електроразпределителната мрежа съгласно реалното потребление на енергия, като при необходимост се построят и допълнителни трафопостове и подстанции. Това ще доведе до по-голяма сигурност на доставките на ток и предотвратяване на претоварвания, вследствие на ползване на по-голяма от заявената мощност, твърдят от ЕВН.

След съответното адаптиране на мрежата съгласно предоговорените мощности, ще има и период на мониторинг на съответствието между предоговорени и реално ползвани от клиентите мощности, посочват още от електроенергийното дружество.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:05 | 10.09.22 г.
fallback