fallback

Подписахме Спогодба за търговско корабоплаване с Мароко

С документа се предоставя същият режим за ползването на услуги, свързани с морското търговско корабоплаване, какъвто ползват и корабите, плаващи под национално знаме

10:10 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев и министърът на индустрията, търговията и новите технологии на Кралство Мароко Ахмед Реда Шами подписаха Спогодба между правителствата на двете държави за морско търговско корабоплаване.

Това стана в рамките на деветата сесия на Междуправителствена българо-мароканска комисия, която се провежда в периода 26–30 септември 2010 г. в гр. Рабат, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Със спогодбата се регламентират общите условия за превозите по море между двете страни. Предоставя се същият режим за ползването на услуги, свързани с морското търговско корабоплаване, какъвто ползват и корабите плаващи под национално знаме.

Вече взаимно ще се признават документите за националността на корабите, международните свидетелства за тонажа, самоличност и правоспособност на моряците, издадени от компетентните органи.

Регламентират се и условията за престой на екипажа в пристанищата, преминаването през територията на другата страна при смяната им, както и помощта, оказвана на бедстващи плавателни съдове.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:19 | 26.08.22 г.
fallback