fallback

Палатков лагер до Народното събрание заради пенсионната реформа

Протестът е срещу намерението на правителството да повиши възрастта за пенсиониране на хората от първа и втора категория труд

11:53 | 15.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Протестната кампания на КНСБ във връзка с внесения в Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване започва от четвъртък с изграждане на палатков лагер срещу служебния вход на Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Палатковият лагер ще е в градинката между ул. „15 ноември“, ул. „Оборище“ и Националната художествена академия (от страната на пл. „Александър Невски“).

Всеки работен ден от утре представители на КНСБ от централата на синдиката, от федерации, синдикати и съюзи към КНСБ ще събират подписка при палатковия лагер с искане внесеният в Народното събрание законопроект да бъде оттеглен.

Очаква се утре в 10,00 часа палатковият лагер да е изграден.

Утре там ще бъдат изпълнителните секретари на КНСБ Стойчо Кръстев и Николай Недев заедно с протестиращи от централата на КНСБ и от синдикални структури.

Синдикалната организация протестира срещу намерението на правителството да повиши възрастта за пенсиониране на хората от първа и втора категория труд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:16 | 01.09.22 г.
fallback