fallback

Уволниха двама зам.-председатели на НСИ заради пробното преброяване

Мотивите за уволнението им са слабости в работата на ресорите "Демографска и социална статистика" и "Информационна и комуникационна техника"

14:29 | 14.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министерски съвет прие оставките на двама заместник-председатели на Националния статистически институт (НСИ) - Мустафа Хасан и Галина Гойчева, съобщи правителственият пресцентър.

Договорите и на двамата се прекратяват предсрочно, считано от 10 септември, във връзка с подадени от тях молби за освобождаване и заявеното желание за поемане на отговорност за причините, довели до създалото се напрежение около пробното преброяване на населението и жилищния фонд, се посочва в съобщението.

Мотивите за уволнението им са слабости в работата на ресори "Демографска и социална статистика" и "Информационна и комуникационна техника" (направление, отговорно за електронното преброяване).

От НСИ уточниха за Investor.bg, че Гергана Михайлова, която е третият зам.-председател на НСИ, отговарящ за макроикономическата статистика, запазва поста си. Тя също е подала на 10 септември оставката си, но тя не е приета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:47 | 31.08.22 г.
fallback