fallback

Алексей Петров остава в ареста за рекет и пране на пари

СГС постанови, че са събрани достатъчно доказателства, доказващи престъпленията, в които е обвинен бившия съветник в ДАНС

20:53 | 08.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Софийският градски съд (СГС) постанови, че Алексей Петров остава в ареста, след като той бе задържан през февруари при операция „Октопод” и бе обвинен в пране на пари и рекет.

Според СГС събраните до момента доказателства са достатъчни, за да се направи обоснованото предположение, че Петров е извършил престъпленията, в които е обвинен, предаде Dnes.bg.

Освен това СГС постанови, че има опасност Петров да извърши нови престъпления, ако излезе на свобода.

Съдът отхвърли искането на защитата за назначаване на медицинска експертиза за здравословното състояние на Алексей Петров. На днешното заседание стана ясно, че се налага той да претърпи операция.

Според съдията, няма никаква пречка медицинската намеса да бъде извършена, а дали лечението на Петров след това може да протича, докато е в ареста, може да бъде обсъдено на по-късен етап.

Днешното заседание, продължило 8 часа, е по новото обвинение срещу Петров за организиране на престъпна група за рекет.

Прокурорът по делото Светлозар Костов коментира пред журналисти преди СГС да обяви решението си, че първоначално предявените обвинения срещу Петров не са прекратени.

„Няма постановление за прекратяване – частично или изцяло, а това е единственият механизъм те (обвиненията – б.а) да отпаднат. Обвиненията по основното дело за пране на пари, данъчни и финансови престъпления и рекет остават“, категоричен бе прокурор Костов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:11 | 11.09.22 г.
fallback