fallback

Преглед на печата за 8 септември

08:23 | 08.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Близо 1 млрд. лева е оборотът на 35 компании от сдружението на фамилния бизнес за 2009 г.

в. Дневник

Близо 1 млрд. лева е бил оборотът на 35 български компании, членове на сдружението на фамилния бизнес, съобщи председателят на българския клон Христо Илиев, един от собствениците на холдинга за имоти и консултантски услуги AG Capital. По думите му те са се грижили за прехраната на 10 хил. души.

Банкерката Петя Славова, собственикът на "Тандем" Кирил Вътев, бизнесменът Георги Гергов, хотелиерът Стефан Шарлопов, строителите Николай Галчев и Юлиян Инджов са сред членовете на сдружението на семейния бизнес.

В края на мандата ГЕРБ смята да е рекордьор по усвояване на еврофондовете

в. Сега

Рекордно бързи темпове за усвояване на еврофондовете обеща премиерът Бойко Борисов след среща с бившия премиер на Испания и почетен председател на испанската Народна партия Хосе Мария Аснар. Аснар пристигна у нас по покана на Борисов за участие във форума "Ролята на дясното управление за справяне с последствията от световната финансова и икономическа криза".

Подобряването на административните процедури около еврофондовете е било основна тема на разговорите с Аснар, разбра се след срещата. На нея е обсъден и опитът на Испания с Националния съд за борба с тероризма и тежката престъпност.

Студентите пак се ослушват за общежития въпреки спада на наемите

в. Новинар

Въпреки спада в цените на наемите в столицата заради кризата студентите все още предпочитат общежитието пред квартирата. Това показа проверка на „Новинар”. Дори и в не толкова добри условия цените в общежития са много по-изгодни за студентите. Средната сума, която плащат младежите на месец, е между 20 и 25 лева. Това са цени за стая за двама или трима души.

Ако някои от тях се настанят в т.нар. семейни общежития, ще трябва да си приготвят малко по-висока сума - между 25 до 30 лева. Там те ще се радват на по-голям лукс, отколкото своите колеги състуденти. Ще имат на разположение и кухненски бокс и тераса. Към тази сума често се плащат допълнителни пари за ток, вода и парно през зимата.

Блокират достъпа до незаконните автокъщи в Дупница

в. Новинар

Достъпът на потенциални клиенти до незаконните автокъщи в Дупница ще бъде блокиран. С мантинели ще бъдат заградени всички фирми, предлагащи автомобили извън закона. Това съобщи пред БНР началникът на Дирекция „Национален строителен контрол" Иван Симидчиев.

Той допълни, че в момента се проверяват и рекламните съоръжения в този пътен участък. Цялата зимна поддръжка на пътищата в страната би могла да се финансира от таксите от рекламните съоръжения, смята Симидчиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:41 | 13.09.22 г.
fallback