fallback

Преглед на печата за 3 септември

08:01 | 03.09.10 г.

Кабинетът забърка международен скандал с пистата за "Формула 1" в. Сега

Амбицията да се изгради на всяка цена писта за "Формула 1" на терена на бившето военно летище в с. Доброславци забърка кабинета в грандиозен скандал. Набедената за инвеститор в проекта фирма Emirates Associated Business Group (ЕАBG) обяви, че няма никакво намерение да влага пари в подобно начинание и е толкова разочарована от изопачаването на информацията от страна на българските власти, че няма да инвестира изобщо в България.

В безпрецедентно остро писмо, изпратено в отговор на запитване на "Сега", изпълнителният директор на ЕАBG Раид Абу Худра заявява, че фирмата никога не се е сблъсквала с подобен непрофесионализъм и ще направи необходимото да предупреди партньорите си да не инвестират в България.

Дянков към банките: Свалете таксите в. Стандарт

Тежки преговори предстоят между вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и банките. Той ще потърси съдействие от тях за намаляване на разходите за бизнеса и за борбата със сивата икономика. На среща през следващата седмица с представители на Асоциацията на банките в България Дянков ще постави въпроса за твърде високите такси, които те събират за преводи към бюджета. Сега таксите за плащания към хазната стигат до 4-6 лв. Което е сериозна сума за плащане например на здравна вноска от 16,80 лв.

ВСС поиска 100 млн. повече за съдебната власт през 2011 г. в. Дневник

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще поиска бюджетът на съдебната власт за 2011 г. да бъде увеличен с 96 млн. лв. и да бъде 483 млн. лв. През тази година бяха поискани 437 млн. лв., но в парламента сумата беше намалена до 387 млн. лв. Това съобщи след вчерашното заседание на ВСС председателят на бюджетната му комисия Иван Колев. Днес представителите на съдебния съвет ще обосноват искането си пред министъра на финансите Симеон Дянков.

Гръцкият фонд Bluehouse купува имотите на "И Ар Джи капитал" 1 и 2 в. Дневник

Гръцкият фонд Bluehouse Capital е инвеститорът, който ще купи четирите имота на "И Ар Джи капитал-1" и "И Ар Джи капитал-2" за 27 млн. евро. Това научи "Дневник" от източници, запознати с хода на преговорите.

Гърците вече са сключили предварителни договори с дружествата със специална инвестиционна цел, които са на Българо-американски инвестиционен фонд (БАИФ). Официално от фондове съобщиха за предварителния договор за имотите ден по-рано, но отказаха да назоват името на инвеститора.

Американската Domino's Pizza влиза в България в. Дневник

Американската верига за производство и доставка на пица Domino's Pizza навлиза на пазара в България. Първият ресторант ще бъде открит през октомври в софийския квартал "Борово", съобщи представителят на марката за България Никола Николов пред "Дневник". Планира се обекти от веригата да бъдат отворени в големите градове в страната, но засега Николов не иска да обявява повече подробности.

Веригата Domino's Pizza е специализирана основно в доставките за дома и офиса и е собственост на инвестиционния фонд "Бейн кепитъл" (Bain Capital).

Ударно проверяват храните в школа и забавачки в. Новинар

Масови проверки на качеството на храните и хигиенните условия в училищата и детските градини започват от 15 септември. Това съобщи вчера земеделският министър Мирослав Найденов. Инспекциите ще се извършват от две ведомства – на земеделието и на здравеопазването.

"Ще настояваме в акциите да се включат и РИОКОЗ, и Националната ветеринарномедицинска служба", посочи министърът. Те ще следят за качеството на храните, какви продукти се доставят и как се съхраняват и обработват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:29 | 09.09.22 г.
fallback