fallback

Разрешиха на изпълнителя на Дунав мост 2 да търси строителни материали

Бяха издадени и още няколко разрешения за проучване на залежи на строителни материали

14:07 | 01.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството даде шестмесечно разрешение за проучване на строителни материали на базираната в Испания компания FCC, която строи Дунав мост 2, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Дружеството ще проучва площта „Балта лата“ - контур 1 и 2, която се намира в землищата на селата Кутово и Антимово, община Видин.

Бяха издадени и още няколко разрешения за проучване на залежите на строителни материали на територията на областите Варна, Бургас, Враца, София, Стара Загора, Пловдив и Видин.

„Пътища и мостове“ ЕООД ще проучва площта „Шафкаалан“, разположена на територията на община Аврен, област Варна. Две шестмесечни разрешения за проучвателни дейности получава „Минерал Процесинг“ ООД - за площите „Извор“ и „Мандрата-1“ в общините Созопол и Бургас.

СД „Гарант 90-Цонев и сие“ получава разрешение за проучване на строителни материали в площта „Косталево-2“, разположена в землищата на с. Косталево, община Враца, и с. Върбешница, община Мездра.

Една година ще оперира „Минерал 2000“ ЕООД в площта „Искър-2“, която се намира в землищата на гара Бов и с. Бов, община Своге.

„Солид“ ООД получи едногодишно разрешение за площта „Старите лозя“ на територията на общините Симеоновград и Гълъбово.

„Кариери БГ“ ООД ще проучи залежите на строителни материали в площ „Марковото" на територията на общините Карлово и Хисаря, област Пловдив.

„Пътна компания“ АД ще проучи залежите на строителни материали и в площ „Лома-1“, разположена на територията на общините Ружинци и Димово, област Видин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
fallback