fallback

Откриват официално пробното преброяване на населението на 1 септември

Пробното преброяване ще се извърши от 1 до 14 септември в областите Велико Търново, Плевен и Стара Загора

14:48 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

На 1 септември в областите Велико Търново, Плевен и Стара Загора официално ще бъде обявено началото на пробното преброяване на населението и жилищния фонд 2010, припомниха от Националния статистически институт (НСИ).

В трите областни града утре ще бъде официално открито преброяването и ще бъде демонстрирана информационната система „Преброяване”, като електронно ще се преброят председателите на преброителните комисии.

Пробното преброяване ще се извърши от 1 до 14 септември в посочените три областни града и град Дебелец край Велико Търново, плевенското село Гривица и старозагорските села Габарево и Копринка.

За първи път населението на България може да се преброи по интернет. От 8 часа на 1 септември до 8 часа на 7 септември всеки на територията на страната ще може да преброи себе си и семейството си по интернет.

След това информационната система ще бъде затворена и от 8 часа на 7 септември до 20 часа на 14 септември близо 200 преброители ще посетят домовете на над 35 хил. души в трите области – Велико Търново, Плевен и Стара Загора.

Същинското преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе през март 2011 година, припомнят от НСИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:00 | 01.09.22 г.
fallback