fallback

Арестуваха трима при операция "Дедесарите"

Схемата е разработена и ръководена от собственика на няколко търговски дружества, а осчетоводяването ставало под ръководството на съпругата му

16:04 | 27.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Трима души са задържани в столицата при спецоперация „Дедесарите“, която провеждат ГДБОП, ДАНС, прокуратурата и НАП, предаде Dnes.bg.

Схемата е разработена и ръководена от собственика на няколко търговски дружества, а осчетоводяването ставало под ръководството на съпругата му.

За тях работели множество служители – секретарки, охрана, шофьори, счетоводителки. Лидерът на групата е криминално проявен.

Всеки месец с фалшивите фактури бандата източвала ДДС в рамките на 200 хил.–300 хил. лв.

Образувано е досъдебно производство срещу двамата съпрузи и техния служител, който е криминално проявен и многократно осъждан.

Претърсени са пет адреса в столицата. Иззети са счетоводни документи, над 10 компютърни конфигурации, над 50 касови апарата и големи парични суми.

Тече проверка за броя и стойността на недвижимата собственост, която лидерите на организираната престъпна група притежават, както и за произхода на средствата, с които тя е придобита.

Според събраните данни към момента управляваните от тримата фирми са натрупали над 5 млн. лв. задължения към държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:44 | 09.09.22 г.
fallback