fallback

Бойко Борисов освобождава Геновева Алексиева от постовете й в парламента

Лобистки скандал за конкурс, спечелен от дъщерята на Алексиева, е в основата на освобождаването й

12:41 | 25.08.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

Депутатката от ГЕРБ Геновева Алексиева е подала оставката си от двата поста на заместник-председател на комисия в парламента, съобщава БТА. Това се случва след телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, в който Алексиева е трябвало да даде обяснения във връзка с лобистки скандал.

До момента Алексиева заемаше заместник-председателските постове в парламентарната комисия по здравеопазване и в комисията по социална политика.

Напрежението около Геновева Алексиева нарасна след разкритието, че тя е била председател на комисия за определяне на победител в конкурс, спечелен от дъщеря й. Информацията за нея бе свързана с избирането на дъщеря й при конкурс за доцент, в който Алексиева е участвала като жури.

Някои медии публикуваха и информация за включването на диагнозата "мързеливо око" за лечение по клинични пътеки на НЗОК. Според публикациите Алекиева има клиника за лечение на очни болести, в която извършва профилактика и на това заболяване.

Интересна подробност е това, че в средата на юли Алексиева стана заместник-председател на парламентарната комисия по здравеопазване именно след лобистки скандали. Тогава от постовете си бяха освободени Лъчезар Иванов, Пламен Цеков и Светлин Танчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:17 | 14.09.22 г.
fallback