fallback

Износът през юли продължава да расте на годишна база

По неофициални данни, изнесени от министър Дянков, ръстът за миналия месец достига 44% при 41% през юни

09:30 | 14.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Вече десети месец износът на България расте и това е основен показател, че излизаме от кризата, каза в Русе вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, пише Dnes.bg, цитирайки bTV.

Неофициалните все още данни сочат, че износът през последния месец е с 44% повече в сравнение с данните за юли 2009 година. Корекция на бюджет 2010 година вече е направена, повече няма да има ревизии и се работи по бюджета за 2011 година, подчерта финансовият министър.

Износът през юни нарасна с 41% на годишна база и за пръв път надхвърли предкризисните нива, отчитайки минимален ръст спрямо юни 2008.

За следващата година прогнозите са, че ще е по-добра и от тази гледна точка бюджетът ще дава повече там където може, каза Симеон Дянков.

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков в Русе посети обектите на река Русенски Лом, където предстои корекция на речното корито чрез подписаното вчера споразумение за заем между България и германската банка "Кредитанщалт фюр Видерауфбау" - Франкфурт на Майн (KfW).

Със заема ще бъде финансиран проектът "Техническа инфраструктура 2010–2013 година", елемент от който е реализацията на корекция на река Русенски Лом в урбанизираната територия на Русе, включваща участъка от устието на реката до Гредовия мост.

Чрез корекцията на Русенски Лом в градската част ще се предпазят огромни райони в общините Русе и Иваново, които бяха заливани от придошлите води. Дянков постави задачата строителните работи по проекта да започнат още тази година и да бъдат завършени най-късно през 2013 година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:19 | 07.09.22 г.
fallback