fallback

Преглед на печата за 5 август

08:25 | 05.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

И общината ще даде на фирми басейна "Спартак"

в. Дневник

Правителството предостави на Столичната община управлението на плувния комплекс "Спартак". Досега той се управляваше от фирми, свързани с Алексей Петров. Мотиви за решението не се оповестяват, освен че "местоположението и характеристиките на спортния обект позволяват ползването му от децата и гражданите на столицата".

През май областният управител на София Данаил Кирилов обяви басейна за публична държавна собственост. Досега оперативното управление на "Спартак" беше възложено на МВР, което беше прехвърлило мениджмънта на спортен клуб "Левски".

Парите за европроекти ще се плащат до 10 дни

в. Новинар

10 дни срок въведе кабинетът за изплащане на одобрени разходи по европроекти. Ако по вина на администрацията плащанията се забавят, то бенефициентите ще получават обезщетения. Това прие правителството на своето последно заседание преди лятната ваканция. Промените са по предложение на министъра по еврофондовете Томислав Дончев, като целта е да се подобри темпът на усвояване на европарите и опростяване на процедурите.

16 000 работници излизат на светло след проверките на ГИТ

в. Сега

Масираните проверки на трудовите инспектори, които стартираха на 15 юни, увеличиха с 28 000 сключените основни трудови договори, което ще рече първи договор или контракт на 8 часа, показва справка на НАП. През юни те са били 141 000 при 113 000 през май, когато обичайно се сключват договорите за сезонната заетост през лятото. През юли броят им търпи спад до 129 000, но за експертите това е обяснимо, тъй като ефектът от всяка контролна кампания винаги е най-голям в началото. Факт е обаче, че договорите остават с 16 000 повече, отколкото са били преди старта на проверките.

По-лесно пускат налози на лизинг

в. Стандарт

Плащането на данъци на вноски ще се разрешава по-лесно от Националната агенция за приходи. Това става благодарение на предложените промени в Данъчноосигурителния процесуален кодекс. Разрешение за разсрочване на дължимите данъци ще може да се дава и на фирми, които досега са били на загуба. В момента, за да получи разрешение за разсрочване, дружеството трябва да е било на печалба през предходните две години. В условията на криза обаче много от компаниите, които са закъсали и не могат да си платят налозите, не отговарят на това изискване. Но за фирмите, които крият данъци, контролът се затяга. Няма да може да се разсрочват дългове към бюджета по влезли в сила ревизионни актове, предвиждат промените.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:43 | 08.09.22 г.
fallback