fallback

Авиокомпаниите ще могат да тестват пилоти и стюардеси за психотропни вещества

Министерствата, които ползват Авиоотряд 28, ще плащат за това от бюджетите си, предвиждат още законови промени

11:51 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

За по-голяма безопасност на полетите авиокомпаниите да имат право да проверяват и тестват екипажите за употреба на психотропни вещества, приеха депутатите с поправките на второ четене в Закона за гражданското въздухоплаване.

Критериите, на които трябва да отговарят служителите по сигурността на полетите, и редът за тяхното назначаване да са в съответствие с изискванията на Националната програма за сигурност в гражданското въздухоплаване, записаха народните представители.

Авиоотряд 28 от второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министерството на транспорта преминава към Министерския съвет отново като второстепенен разпоредител. Това означава, че министерствата, администрациите ще трябва да заплащат от бюджета си, ако искат да летят с авиоотряда.

При изпълнение на полети със специално предназначение Авиоотряд 28 може да наема на мокър лизинг въздухоплавателни средства от авиооператори с разрешително за превоз на пътници.

Концесионерите на обособена част от летище за обработка на товари, багажи и поща да събират такса „паркиране“, предвиждат още текстове. По този начин ще се създадат условия концесионерът да изгради и поддържа летищната инфраструктура, да предоставя услуги по паркиране и да събира за това такси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:06 | 06.09.22 г.
fallback