fallback

Компания от ОАЕ с интерес към инвестиции в земеделието ни

Al Barakah ще изготви писмо за намеренията с подробно предтавяне на интересите си за инвестиции в областта на земеделието и животновъдството у нас

16:55 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционната компания Al Barakah от Обединените арабски емирства (ОАЕ) проявява интерес за инвестиции в областта на животновъдството и зеленчукопроизводството у нас. Това стана ясно след срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с представители на ръководството на компанията, съобщиха от земеделското министерство.

До момента от страна на арабските страни интерес за инвестиции в областта на селското стопанство са проявили Катар и Кувейт, припомни министърът.

В областта на животновъдството страната ни има нужда от допълнителни инвестиции, тъй като средствата от европейските фондове се предоставят за единица площ, с което животновъдите ни са ощетени, посочи още министър Найденов. Той подчерта, че има държавни земи, както за обработка, така и за паша, които може да се предоставят за дългосрочно ползване.

На срещата днес е договорено да се изготви писмо за намеренията от страна на арабската инвестиционна компания, в което да бъдат представени подробно интересите за инвестиции в областта на земеделието и животновъдството у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:19 | 11.09.22 г.
fallback