fallback

КЗК наложи санкция за имитация при реклама на матраци

„Ас и Ко“ ООД е използвала недобросъвестно обозначението „Матраци Тек“ със защитените за марката „Тед“ цветове и разположение на думите

15:25 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция на дружеството „Ас и Ко“ ООД, гр. Пещера, в размер на 10 290 лв. заради имитация на друга марка матраци при рекламиране на българския пазар. Комисията постанови прекратяване на нарушението, съобщиха от регулатора.

Производството за нарушаване на текст от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) е образувано по искане на „Тед Инвест“ ЕООД, гр. Пловдив. Дружеството продава на българския пазар матраци и легла. През 2000 г. то регистрира марката матраци „Тед“.

Проучването на КЗК показа, че в рекламни брошури от 22 март до 23 май 2010 г. ответното дружество е рекламирало свой матрак, използвайки обозначението „Матраци Тек“ със защитените за марката „Тед“ цветове и разположение на думите.

Комисията счита, че добросъвестната търговска практика изисква производителят да използва за обозначаване на продукта си регистрираната търговска марка, а всички останали данни да се дават като информация на потребителя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 05.09.22 г.
fallback