fallback

Подновиха концесията на "Минерална вода Княжево"

Правителството удължи срока на концесията на 35 години, считано от 2003 г.

14:02 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министерски съвет отмени на днешното си заседание предишно решение на правителството от декември 2007 г. за прекратяване на концесионния договор за добив на минерална вода от извор в района на Княжево, сключен с „Минерална вода Княжево" ООД.

Обектът за добив на минерална вода в Княжево е изключителна държавна собственост.

Днешното решение е в изпълнение на съдебно решение, влязло в сила от 7 април 2010 г. Правителството даде съгласието си също така да бъде изменен и допълнен контрактът с дружеството.

Сред промените в договора е удължаване на срока на концесията на 35 години, считано от датата на подписване на концесионния договор - 28 март 2003 г., при условие че към момента на изтичането на първоначалния срок на концесията не е констатирано неизпълнение от страна на концесионера на задълженията му по договора.

Концесионерът се задължава в двугодишен срок да изгради и поддържа със свои средства съоръжение за обществено ползване на свободния ресурс минерална вода, невключен в концесионния договор. Това ще стане чрез изграждане на чешма за обществено ползване на минерална вода, както и да подава към чешмата минерална вода с дебит - 0,06 л/сек. или 1892 куб. м годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:48 | 13.09.22 г.
fallback